Skrivtips för skolelever och studenter

Skrivtips för skolelever och studenter som vill lära sig mer om olika genrer och hur de skrivs. Du får också tips på hur du skriver bokrecensioner och annat som kan vara en hjälp för dig i skolarbetet.

Olika genrer
Skriva bokrecensioner och annat skolnyttigt

Som student kommer du säkert att få som uppgift att skriva en bokrecension. Här får du veta hur du gör. Jag tar också upp andra saker du kan stöta.

Här på sajten finns det också mängder av skrivövningar ifall du behöver bli bättre på något inom skönlitterärt skrivande.

Skriva dikter

Jag började dikta så snart jag lärde mig skriva. Ännu fler dikter skrev jag under tonåren. Det är jag säkert långt ifrån ensam om. Här är länkar för dig som vill lära dig mer om hur poesi skrivs:

Jag har gett ut skrivhandboken SkrivarSidans diktskola. Du kan be ditt bibliotek att ta hem den om de inte har boken. Din skola kan också köpa en klassuppsättning eller så kanske du vill ha ett eget exemplar.

Skrivtips för skolelever och studenter hur du får tid att skriva

Många har problem att få tiden att räcka till för att skriva prosa eller poesi. Det gäller kanske särskilt dig som studerar. Här är några tips på hur du kan göra:

kärlek är svårt att skriva om

Till sist ett tips på hur du skriver om kärlek. Något många gör i tonåren och som studenter.

Lycka till med ditt skrivande oavsett om det är skolarbete eller för nöjes skull!

© Iréne S Räisänen

Fler skrivtips

 

Skrivtips för skolelever och studenter ÄR Ett skrivtips.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This