Hoppa till innehåll

Gestaltning exempel och övning

Gestaltning exempel och övning är en video med skrivtips där du får veta vad gestaltning är och inte är. Varför gestaltning är viktigt när du skriver romaner, noveller och annan prosa d.v.s. berättande texter.

Gestaltning exempel och övning är gjord för YouTube

YouTube

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

SkrivarSidan behöver ditt stöd

Vill du skänka en slant, mins 30 kr eller valfritt belopp, till SkrivarSidans underhåll gör du det genom att
Swishar till 123 540 62 85
Bankgironr 743-0804
Via Paypal till irene@poeten.se
Via Stripe kan du använda ditt kort, Apple Pay och Google Pay och skänka 30 kr: https://buy.stripe.com/eVa3eUdQc44L4JGbIP

© Iréne S Räisänen

Titta också på

Tittar på YouTube

Videorna Dialog – exempel och övning och läs gärna Gestaltning är skrivandets nyckel, Skrivtips i korta videor, Varför du ska undvika adjektiv och adverb och gör övningarna Gestalta en stark känsla och Gestalta gatan på bilden.

Fler skrivtips
Fler video

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


17 kommentarer till “Gestaltning exempel och övning”

  1. Tårarna rann och det stockade sig halsen så hon fick one fram ett enda ord. Var det sant? Hade hon verkligen vunnit det stora priset?På darrande ben gcc hon fram på scenen, tog mikrofonen och skrek av hela sitt bjärta Tack!

  2. OK. fast då hade jag byggt på min gestaltning med ’ ’Hon förstod nu att denna känsla måste vara förälskelse’. Fungerar det?

      1. Haha! Så typiskt mig! Jag tänkte en sak och skrev en annan. Tänkte: ”Hon hoppade upp och ned med armarna mot himlen”. ”Sträckta” undslapp mig för att det passade så bra in. Hittills har visat ingen lyckats med din till synes enkla uppgift!

  3. Här kommer två:

    Nyheten spred sig som sockerdricka i hela hennes kropp.

    Ögonen tårades, hjärtat bultade, världen försvann för en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×