Hitta tid att skriva

Hitta tid att skriva

Uppdaterad 26 juli 2023

Hitta tid att skriva är för många med skrivardrömmar en av de saker som kan vara ett hinder att komma igång. Det gäller även mig och andra som har skrivandet som hobby eller yrke.

Själv skriver jag dagligen och mycket men alltför sällan det jag verkligen vill skriva. Istället för romaner, noveller och dikter blir det blogginlägg, som det här, och en hel den i olika sociala medier.

Ambitioner

Man med många armar

Jag har höga ambitioner när det gäller mitt skönlitterära skrivande. Ofta när jag är arg och irriterad på mig själv för att jag inte heller idag fick ner en enda rad i mitt manus lägger jag upp planer. Nu får det minsann vara nog! Nu ska jag prioritera mitt eget skrivande. En timme varje morgon när mitt huvud är som fräschast ska jag helt ägna åt min nya roman. Efter det kan jag ta itu med annat skrivande.

Alla måsten ställer sig ivägen

Nästa dag öppnar jag datorn, uppdaterar den och de fyra bloggar och hemsidor jag har ansvar för. Kollar statistik över besökare och hur många som lyssnar på Poetpodden. När det är gjort och jag ska öppna mitt manus kommer jag ihåg att jag inte orkade svara på ett viktigt mail jag fick sent igår kväll. Bäst att göra det nu.

Mejl, social medier och en massa andra måsten

I min mailkorg ser jag en anmälan till en av skrivarkurserna. Jag öppnar den och ser att kursavgiften betalats med Swish. Bäst jag loggar in på banken så jag kan skicka en bekräftelse att jag fått avgiften om den kommit in. Vilket den har, så jag mailar kursdeltagaren och svarar på mailet från kvällen innan. Min inkorg innehåller ytterligare mail med frågor, inbjudningar till olika evenemang och svar på övningar från kursdeltagare. Jag svarar på de sista så de vet att jag fått deras svar på övningarna.

Hitta tid att skriva har misslyckats igen

När jag är klar tittar jag på klockan i datorn och ser att det gått en dryg timme. Bäst resa mig upp och sträcka på mig så jag slipper få ont i axlarna och nacken. Jag sätter mig igen och suckar högt över att jag ännu en gång misslyckats med att följa min plan. Och nu har det gått två veckor sedan jag sist skrev på min roman.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läs också

Läs också Hur du skaffar dig tid för skrivandet, Var inte för ambitiös och titta på videorna Vill du verkligen skriva?, Kom igång och skriv och Skriv bara skriv.

Fler krönikor

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Hitta tid att skriva är en krönika.

4 reaktioner på ”Hitta tid att skriva”

  1. Känner mycket väl igen beteendet! Jag gör likadant även om mina göromål (istället för att skriva på manus) består av helt andra saker. Svårt att förstå, eftersom, när jag väl kommer igång, tycker att det går det hur bra som helst. Men bara att inse att jag och du är sådana :-).

  2. Birgitta E andersson

    Lite ny på din sida. Blev glad åt reportaget i liv i Sverige häftet om dig. Förstår seriös din blogg. Ska följa o läsa. Göra en övning i bland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen