Uppdaterade inlägg

Skriva om kärlek del 2

Uppdaterad 29 maj 2023

Skriva om kärlek del 2 är en video ur min serie med korta skrivtips på YouTube. Du får veta vad de vanligaste missarna är, hur du kan åtgärda dem och tips.

5 tips på isbergstekniken del 1

5 tips på isbergstekniken är en video ur min serie med korta skrivtips på YouTube. Du får veta hur du kan använder dig av Ernest Hemingways sparsmakade sätt att skriva. Där det finns mer under ytan, som på ett isberg.

Möss och människor av John Steinbeck.

Uppdaterad 23 maj 2023

Möss och människor av John Steinbeck. Ibland är det lättare för mig att ta till mig tal än skrift. Jag skrev i ett tidigare inlägg om att jag inte hade så mycket till övers för så kallade klassiker.

Bränn alla mina brev av Alex Schulman

Uppdaterad 23 maj 2023

Bränn alla mina brev av Alex Schulman har väl inte undgått någon läsintresserad. En uppgörelse med en kulturikon som dominerat svenskt kulturliv under många decennier. Schulman utgår från sig själv och sitt temperament och frågar sig varifrån det kommer. Genom terapi, som utgår från en familjekarta, kan man få en bild av hur allt hänger samman. Han ritar upp sin mors och fars familjer. Terapeuten ber honom märka ut olika familjemedlemmars samband. Om relationen är god blir det ett rakt streck, om den är dålig ett sicksackstreck.

Skriv din självbiografi

Uppdaterad 23 maj 2023

Skriv din självbiografi eller livsberättelse startar den 8 augusti 2023, anmälan senast 3/8. OBS! Intaget kan stängas tidigare om platserna blir tillsatta. Först till kvarn gäller!

Rulla till toppen