Uppdaterade inlägg

Smultron och timotej 2:a novelltävlingen 2015

Uppdaterad 26 januari 2023

Smultron och timotej av Margit Klehn

Vindarnas stråkar ven i sommarljumma dungar. Småfåglarnas lätta pizzicatotoner dansade över ängarna. I dikeskanten vid nyslagen äng gick flickan med sitt timotejstrå.Knästrumporna korvade sig vid anklarna, den röda hemstickade koftan var felknäppt och hårrosetten gled sakta nedåt vid varje guppande steg. Då och då böjde hon sig ner, plockade ett smultron och trädde upp det på stråt. Hon sög in doften från mogna bär och torkat hö och njöt. Med tre fyllda strån vände hon om och gick hemåt…

Gestaltning

Uppdaterad 26 januari 2023

Gestaltning. Dina personer i texten måste vara levande för att bli intressanta. För att de ska bli det måste de visa känslor. Det är att gestalta en text. 

Gestalta rädsla

Uppdaterad 26 januari 2023

Gestaltning kräver mycket träning, därför får du en ny skrivövning Gestalta rädsla. Med övning skaffar du dig nyckeln till skönlitteratur, att väcka känslor och skapa bilder i läsarens huvud.

Det där med solidaritet 3:e pris novelltävlingen 2016

Uppdaterad 25 januari 2023

Det där med solidaritet av Sofie Tedenstad Svebring

Det är fredag eftermiddag och jag befinner mig i en klädaffär. Musiken pumpar ur högtalarna: hård och glad dansgolvsmusik. Den typen som ungdomarna kommer dansa till ikväll på nattklubbarnas dansgolv. Själv har jag helt andra saker planerade.

Solidaritet 2:a novelltävlingen 2016

Uppdaterad 25 januari 2023

Solidaritet av Josefin Nordmark

Sen eftermiddag knackade det på dörren till Maries lägenhet. Utmattad efter dagens arbete hade hon sjunkit ner i fåtöljen, precis lagom för att måsta krafsa sig upp igen. Vinglaset följde med när hon vandrade ut i hallen och öppnade för sin gäst. Medsamma hon vridit om låset styrde hon kosan tillbaka mot vardagsrummet.

Rulla till toppen