Uppdaterade inlägg

Och i Wienerwald står träden kvar av Elisabeth Åsbrink

Och i Wienerwald står träden kvar av Elisabeth Åsbrink. Hon vann 2011 Augustpriset för denna faktabok om ett levnadsöde. Författaren har utgått från den bunt brev hon fick av Ottos dotter. Dottern  ville på något sätt dela med sig av sin fars livsöde, själv hade hon inte läst dem. Breven är sjuttio år gamla och ligger hopbuntade i en IKEA kartong.

Skriv en rimmad dikt utan grötrim

Skriv en rimmad dikt utan grötrim är en övning där du får träna på att vässa dina slutrim. Att använda slutrim i en dikt kan för en del vara själv vitsen med att dikta. Andra, som jag, anser att rimmen har en förmåga att ta över på bekostnad av innehållet, lyriken.

Skriv en klassisk haiku

Skriv en klassisk haiku är en skrivövning där du får träna på att skriva en dikt på det gamla japanska versmåttet. Med en klassisk haiku menar jag att den ska ha tre rader och stavelserna 5, 7, 5. Den ska också innehålla en årsangivelse, ha ett enkelt språk och konkreta sinnesuttryck, inte vara abstrakt och ha en vändning på sista raden.

Skriv en aforism

Skriv en aforism om att duga till, tillhörighet eller värme. En aforism är en tanke, ett kort och kärnfullt uttryck. Något som får dig att tänka till.

Pin It on Pinterest