Hoppa till innehåll

Skrivtips för elever och studenter

Skrivtips för elever och studenter

Skrivtips för elever och studenter som vill lära sig mer om olika genrer och hur de skrivs. Du får också tips på hur du skriver bokrecensioner och annat som kan vara en hjälp för dig i skolarbetet.

Olika genrer

Skriva bokrecensioner och annat skolnyttigt

Bok håller i ett förstoringsglas

Som student kommer du säkert att få som uppgift att skriva en bokrecension. Här får du veta hur du gör. Jag tar också upp andra saker du kan stöta på i ditt skolarbete.

Tips

Tips: Här på sajten finns det också mängder av skrivövningar ifall du behöver bli bättre på något inom skönlitterärt skrivande.

Skriva dikter

Jag började dikta så snart jag lärde mig skriva. Ännu fler dikter skrev jag under tonåren. Det är jag säkert långt ifrån ensam om. Här är länkar för dig som vill lära dig mer om hur poesi skrivs:

SkrivarSidans diktskola

SkrivarSidans diktskola
SkrivarSidans diktskola

Jag har gett ut skrivhandboken SkrivarSidans diktskola. Du kan be ditt bibliotek att ta hem den om de inte har boken. Din skola kan också köpa en klassuppsättning eller så kanske du vill ha ett eget exemplar.

Skrivtips för elever och studenter hur du får tid att skriva

Kille som flyger med en stor klocka i handen

Många har problem att få tiden att räcka till för att skriva prosa eller poesi. Det gäller kanske särskilt dig som studerar. Här är några tips på hur du kan göra:

Kärlek är svårt att skriva om

Hjärta i en pratbubbla

Till sist ett tips på hur du skriver om kärlek. Något många gör i tonåren och som studenter.

AI i skrivandet

AI robot

AI är bra när du letar fakta men du behöver dubbelkolla att det stämmer och vara källkritisk. Dessutom bör du inte kopiera AI-producerad text och klistra in i din egen text. Det är förfalskning och dessutom är det förbjudet att använda upphovsrättskyddat material som om den är din egen. Citera går bra om du anger vad och vem du citerar.

Tipsa mig gärna i en kommentar om det är något mer du vill veta. Lycka till med ditt skrivande oavsett om det är skolarbete eller för nöjes skull!

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läs också 10 tips på hur du skriver för webben , Skrivtips och övningar för nybörjare, Skrivövningar för diktare och Skrivtips.

Fler skrivtips

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Skrivtips för elever och studenter är ett skrivtips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×