Lär dig skriva dikter på 7 veckor

Lär dig skriva dikter på 7 veckor

Uppdaterad 4 september 2023

Lär dig skriva dikter på 7 veckor startar den 3 oktober 2023, anmälan senast 1/10. OBS! Intaget kan stängas tidigare om platserna blir tillsatta. Först till kvarn gäller!

Du chans att på egen hand lära dig skriva dikter i min diktkurs på distans. OBS! Kursen är självstudier och utan handledare. Via mail får du sju kursbrev med teori, övningar och instuderingsfrågor. Gör ett i veckan eller studera i den takt du själv önskar.

Kursledare

Skapare av kursen mig är jag Iréne Svensson Räisänen författare. Jag har mångårig (23 år) erfarenhet som ledare av skrivarkurser, bland annat inom Studiefrämjandet och sedan 1999 här på SkrivarSidan.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Kursledare

Drivit skrivarkurser sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Driver författarbloggen Min plats bland orden och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

SkrivarSidans skrivgrupp

SkrivarSidans grupp logga

Du kan gå med i SkrivarSidans skrivgrupp, som är gratis, för att få mer inspiration och uppmuntran av andra som skriver dikt och annat skönlitterär.

Kursavgift

Kursavgiften är 700 kr (inklusive allt). OBS! Avgiften ska betalas samtidigt som du anmäler dig. Viktigt: Du måste vara minst 18 år för att delta och anmälan är bindande.


Anmäla till kursen


Lär dig skriva dikter på 7 veckor

Lär dig skriva dikter på 7 veckor

Namn
Namn
Förnamn
Efternamn
GDPR-avtalet
Välj hur du vill betala kursavgiften


Kursinnehåll i Lär dig skriva dikter på 7 veckor:

Kurs

1. Kom igång och dikta!

2. Metaforer, bildens betydelse i dikten

3. Rytm med hjälp av ord och stavelserim

4. Versmått

5. Ska en dikt förstås? Och hur läser man dikter?

6. Rimmad dikt

7. Hur kan jag bli publicerad?

Plugga på egen hand och i egen takt

Kursen är nästan densamma som den Diktkurs för nybörjare. Skillnaden är att du får ingen feedback från mig och att du går kursen i din egen takt.

Kursdeltagarna om Lär dig skriva dikter på 7 veckor:

Kursdeltagare

”Upplägget är bra med ett kursbrev per vecka. Det gav mig en spark i baken så jag kom igång att göra övningarna.” tycker Sandra.

”Tack vare Irénes kurs har jag regelbundet börjar skriva dikter. Snart ska jag ge ut min första diktsamling!” säger Gustav.

”Kursen var verkligen över mina förväntningar! Jag hade t.ex. ingen aning om alla olika rimsätt och versmått det finns.” säger Hanna.

© Iréne S Räisänen

Fler kurser

2 reaktioner på ”Lär dig skriva dikter på 7 veckor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen