Skrivandets baksidor

Skrivandets baksidor

Skrivandets baksidor är det sällan någon som skriver eller talar om. På sin höjd att det är svårt att få tiden att räcka till. Kanske någon beklagar sig över sin onda rygg eller handleder. Själv är jag en skrivande människa 24 timmar om dygnet vilket har sina konsekvenser.

Läs mer

Redigera och kompromissa

Redigera och kompromissa

Redigera och kompromissa, det är vad jag sysslat med de senaste åren. Tre förlag har visat intresse för min självbiografiska roman. Vad det betyder? Jo, att jag fått förslag på vad som behöver skrivas om och läggas till. I mitt fall handlar det inte om korta ner och ta bort . Nej, tvärtom så har förläggarna velat ha mer. Att jag ska dra ner tempot och vila i känslan eller situationen.

Läs mer

Jag gör mina böcker själv

Jag gör mina böcker

Jag gör mina böcker själv är en krönika för dig som vill veta hur jag gör och få tips i din egen process. Även om jag numera gör de flesta av mina böcker, och de som SkrivarSidans förlag ger ut, helt själv så tar jag in hjälp när det behövs. Något vi alla behöver göra för det är omöjligt att vara expert på allt som ingår. För du vill ju att slutresultatet ska bli bästa möjliga.

Läs mer

Många vill men få blir utgivna

Många vill men få blir utgivna

Många vill men få blir utgivna är en sanning som ingen med bokdrömmar vill höra eller läsa. Senast idag fick jag mail från en 12-åring som skrev ”Jag älskar att skriva dikter och drömmer om att få en bok utgiven. Har du tips?”. En fråga som blivit allt svårare med åren att svara på. Här kommer inget svar men väl en del tankar.

Läs mer

Skrivandet kan vara lekfullt

Skrivandet kan vara lekfullt

Skrivandet kan vara lekfullt är en krönika om att skrivandet inte måste vara en plåga. Många av oss som skriver tycker att det är det roligaste som finns. Andra tycker att det är plågsamt och ångestfullt. Själv upplever jag diktandet som ren glädje. Mina dikter kommer till av lust och lek. Att skriva prosa, som min självbiografiska roman, var plågsamt medan jag skrev första utkastet. Redigeringen var däremot lustfylld.

Läs mer

Årskrönika 2019

Årskrönika 2019

Årskrönika 2019. 1 år och 10-talet går mot sitt slut. När jag nu sammanfattar SkrivarSidans år gör jag det med en viss förundran. Att utvecklingen svänger och tar nya vägar är jag medveten om. Men att webbsajten börjat spela ut sin roll så snabbt såg jag inte komma. Idag börjar de mer likna annonser och reklampelare.

SkrivarSidans redaktion har helglov 19/12–6/1.

Läs mer

Pin It on Pinterest