Hoppa till innehåll

Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius

  Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius

  Att skriva med glädje av Kim M. Kimselius (Roslagstext). Det finns många skrivhandböcker, nya som gamla. Några få vänder sig till dig som redan skriver och vill utveckla ditt skrivande. De flesta vänder sig till dig som är nybörjare. Att skriva med glädje tillhör den senare kategorin. Men främst skriver Kimselius om hur hon själv gör.

  Kom igång och skriv

  Som nybörjare får du veta det mesta du behöver för att komma igång att skriva din roman till hur du får den utgiven. Tipsen är många och alldeles utmärkta. Du får veta hur du kommer igång, hur viktigt det är att ha slutet klart för dig när du börjar skriva och hur du ska organisera det hela. Framför allt är det viktigt att du skriver med glädje för då märker läsaren det.

  Hitta det som fungerar för dig

  Skrivglädje

  Själv protesterar något inom mig så fort jag läser det. Vadå glädje? Jag känner sällan det när jag skriver. Tvärtom är det hårt slit och målmedvetenhet som gäller. Och det är också något Kimselius lär ut, det att du ska hitta ditt eget sätt som fungerar för just dig.

  Lärobok

  Mask med glasögon läser bok

  Jag läste ”Att skriv med glädje” från början till slut och det fungerar. Men det är inget jag kan rekommendera då upprepningarna och hänvisningarna till samma kapitel blev väldigt många. Nej, det bästa sättet är att läsa det kapitel som intresserar dig för stunden. Att använda boken som en lärobok d.v.s. du läser det du behöver veta först och kan sen gå tillbaka och läsa det som blir aktuellt medan du skriver.

  Har du aldrig skrivit längre skönlitterära texter och vill skriva en roman rekommenderar jag dig att läsa Att skriva med glädje.

  Om Kim M. Kimselius

  Kim M. Kimselius

  Debuterade med sin första historiska skönlitterära äventyrsroman Tillbaka till Pompeji julen 1997.

  Hösten 2009 utkom första delen i en äventyrsserie av tre böcker. Kimberlieböckerna utspelar sig på Nya Zealand: Första boken är ”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”.

  Hösten 2013 utkom en ny äventyrsserie: Theo- och Ramonaäventyr. Första boken är Månstenen.

  2015 utkom första boken i trilogin Staden på andra sidan. En fantasybok.

  2019 utkom första boken i trilogin Petit och Rödben, en barnbok 6-9 år.

  Kim har även gett ut flera handböcker om skrivandet Att skriva med glädje, Att hitta glädje i skrivandetFörfattare Från dröm till verklighetSkriv om ditt liv Gör avtryck i historien10 misstag författare gör och, 10 tips för att leva på din kreativitet10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriärDin självbiografi 10 råd för att skriva ditt liv, samt flera fristånde böcker.

  Fler skrivhandböcker

  Boktrave

  Skrivguide – prosa, lyrik och film av Monica Rolfner och Iréne Svensson Räisänen
  SkrivarSidans diktskola

  SkrivarSidans tips om bra skrivhandböcker

  © Iréne S Räisänen

  Läs också

  Läs också i bokbloggen om Kimselius bok Pirater och vulkanutbrott på Island.

  Fler recensioner

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Att skriva med glädje är en recension.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×