10 misstag författare gör – recension

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör av Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, Roslagstext

En författare, en bokutgivningscoach och en lektör delar med sig av sina egna erfarenheter. Det första och kanske största misstaget är att tro att det bara finns tio misstag vi författar brukar göra. Som du förstår använder sig författarna av bland annat humor för att varna dig som kanske är i inledning av din karriär som författare.

Alla tre har mångårig erfarenhet av att själva ge ut sina böcker. Du ska vara glad över att du får ta del av den. På så sätt kan du förhoppningsvis undvika de fallgropar som finns för alla författare och i förlagsbranschen.

10 misstag författare gör. Huvudrubriker som Lägger tid på fel saker och Är rädd för kritik ger fler än mig en spark i baken. För du får inte bara veta vad som är ett misstag utan också hur du kan åtgärda det. Rubrikerna är lockande vilket får mig att knappt kunna lägga min iPad ifrån mig.

Boken befinner sig mitt i den tid vi lever nu. Den tar upp hur vi författar kan använda dagens teknik för att göra böcker, e-böcker och marknadsföra dem via sociala medier. Det gör att den också snabbt riskerar att bli inaktuell. Fast det är ju lätt att uppdatera och hålla en e-bok i takt med tiden. Något jag förväntar mig att de tre författarna kommer att göra.

Det här en bok för alla som är på gång att starta sin författarkarriär, eller som redan gett ut en och annan bok, har glädje av. Själv läser jag, skrattar och får i nästa stund en tankeställare. En personligt skriven bok som borde stå i alla (egenutgivande) författares bokhylla.

Du köper 10 misstag författare gör på Adlibris.

Kim M Kimselius har gett ut ca. 40-talet böcker.

Kristina Svensson har gett ut ca. fem böcker och medverkar i ytterligare ett antal.

Lennart Guldbrandsson har gett ut ca. 10-talet böcker och spökskrivit ytterligare ett antal.

© Iréne S Räisänen

Fler recensioner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest