Hoppa till innehåll

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör av Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, Roslagstext. En författare, en bokutgivningscoach och en lektör delar med sig av sina egna erfarenheter. Det första och kanske största misstaget är att tro att det bara finns tio misstag vi författar brukar göra. Som du förstår använder sig författarna av bland annat humor för att varna/hjälpa dig som kanske är i inledning av din karriär som författare.

Undvika fallgroparna

Alla tre har mångårig erfarenhet av att själva ge ut sina böcker. Du ska vara glad över att du får ta del av den. På så sätt kan du förhoppningsvis undvika de fallgropar som finns för alla författare och i förlagsbranschen.

Rubriker som ”Lägger tid på fel saker” och ”Är rädd för kritik” ger fler än mig en spark i baken. För du får inte bara veta vad som är ett misstag utan också hur du kan åtgärda det. Rubrikerna är lockande vilket får mig att knappt kunna boken ifrån mig.

E-boken av 10 misstag författare gör är alltid aktuell

E-bok

Skrivhandboken befinner sig mitt i den tid vi lever nu. Den tar upp hur vi författar kan använda dagens teknik för att göra böcker, e-böcker och marknadsföra dem via sociala medier. Det gör att den också snabbt riskerar att bli inaktuell. Fast det är ju lätt att uppdatera och hålla en e-bok i takt med tiden. Något jag förväntar mig att de tre författarna kommer att göra.

Personligt skriven

Det här en bok för alla som är på gång att starta sin författarkarriär, eller som redan gett ut en och annan bok, har glädje av. Själv läser jag, skrattar och får i nästa stund en tankeställare. En personligt skriven bok som borde stå i alla (egenutgivande) författares bokhylla.

Om författarna

Tre författare

Kim M Kimselius har gett ut ca. 40-talet böcker.
Kristina Svensson har gett ut ca. fem böcker och medverkar i ytterligare ett antal.
Lennart Guldbrandsson har gett ut ca. 10-talet böcker och spökskrivit ytterligare ett antal.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Recensionerna Så gör jag, Handbok för textproduktion – Layout, design och formgivning, Koka poesi – att skriva dikter för och med barn, Skriva poesi – om diktandets hantverk, Ge ut din bok, Skriv som en nobelpristagare, Att skriva med glädje, Att skriva filmmanus, Det var jag som kom hem till dig, Det började med barnet, En gentleman i Moskva, Historier från en drömmare, Rollatorgnissel under den järnblå solen, boken SkrivarSidans diktskola, krönikan Många bra böcker blir inte utgivna och gästblogginlägget 5 skrivtips från Stephen King.

Fler recensioner

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


10 misstag författare gör är en recension.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×