Så gör jag av Bodil Malmsten

Så gör jag av Bodil Malmsten

Uppdaterad 6 oktober 2022

Så gör jagen skrivhandbok av Bodil Malmsten (Modernista). Bäst att skriva det på en gång. Det här är ingen vanligt skrivhandbok där du steg för steg får en genomgång av allt som hör skrivandet till. Nej, den här boken är inte i första hand en bok för dig som vill lära dig skriva.

Vad är det då för sorts bok? En för dem som redan skriver? Ja, jo, men inte bara. Den är också för alla som skriver men som tvivlar på sin förmåga. Du får bekräftelse på att du inte är ensam om att ramla ner i helveteshålen. Det sistnämnda kan säkert appliceras på de flesta kreativa uttryckssätt.

HUR DU INTE SKA GÖRA

Allra mest är det en bok för dig som uppskattar Bodil Malmstens författarskap. Författaren berättar hur hon gör och att du inte ska göra så. Att det finns andra och bättre sätt, men för henne finns inget alternativ.

”Uthållighet.
Förmågan att fortsätta efter avbrott, att inte ge upp, inte lägga ner.
Uthållighet att stå ut när skrivandet bryts – för det gör det, bryts av anhörighet, liv och död.”

Ur Så gör jag

FÖRHÖJER LÄSUPPLEVELSEN i Så gör jag

”Så gör jag” innehåller många vackra illustrationer i färg som förhöjer läsupplevelsen. Det gör också den omsorgsfullt bundna boken och det lockande omslaget. Det är en bok som inspirerar på många plan.

Bodil Malmsten skriver underhållande, med distans till sitt eget skrivande och som oftast med en självironisk touch.

”Arbetsuppgift:
Gör inte som jag!”

Ur Så gör jag

Sammanfattningsvis är ”Så gör jag” en bok för dig som sliter med ditt skrivande och dig som vill lära dig att skriva. För vem är bättre att lära av än, enligt mig, den svenska mästaren i konsten att skriva.

© Iréne S Räisänen

Läs också Skrivguide – prosa, lyrik och film , SkrivarSidans tips om bra skrivhandböcker, Så skriver du en bokrecension, 5 skrivtips från Stephen King och Om konsten att läsa och skriva.

Fler recensioner

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

SÅ GÖR JAG ÄR EN RECENSION.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen