Hoppa till innehåll

Så gör jag av Bodil Malmsten

  Så gör jag av Bodil Malmsten

  Så gör jag, en skrivhandbok av Bodil Malmsten (Modernista). Bäst att skriva det på en gång. Det här är ingen vanligt skrivhandbok där du steg för steg får en genomgång av allt som hör skrivandet till. Nej, den här boken är inte i första hand en bok för dig som vill lära dig skriva.

  Vad är det då för sorts bok? En för dem som redan skriver? Ja, jo, men inte bara. Den är också för alla som skriver men som tvivlar på sin förmåga. Du får bekräftelse på att du inte är ensam om att ramla ner i helveteshålen. Det sistnämnda kan säkert appliceras på de flesta kreativa uttryckssätt.

  Hur du inte ska göra

  Författarskap

  Allra mest är det en bok för dig som uppskattar Bodil Malmstens författarskap. Författaren berättar hur hon gör och att du inte ska göra så. Att det finns andra och bättre sätt, men för henne finns inget alternativ.

  ”Uthållighet.
  Förmågan att fortsätta efter avbrott, att inte ge upp, inte lägga ner.
  Uthållighet att stå ut när skrivandet bryts – för det gör det, bryts av anhörighet, liv och död.”

  Ur Så gör jag

  Förhöjer läsupplevelsen i Så gör jag

  Läsupplevelsen

  ”Så gör jag” innehåller många vackra illustrationer i färg som förhöjer läsupplevelsen. Det gör också den omsorgsfullt bundna boken och det lockande omslaget. Det är en bok som inspirerar på många plan.

  Bodil Malmsten skriver underhållande, med distans till sitt eget skrivande och som oftast med en självironisk touch.

  ”Arbetsuppgift:
  Gör inte som jag!”

  Ur Så gör jag

  Sammanfattning

  Sammanfattning

  Sammanfattningsvis är ”Så gör jag” en bok för dig som sliter med ditt skrivande och dig som vill lära dig att skriva. För vem är bättre att lära av än, enligt mig, den svenska mästaren i konsten att skriva.

  Om författaren

  Bodil Malmsten 2015

  Bodil Malmsten var författare och poet. Hon föddes den 19 december 1944 i  Bjärme, Jämtland och avled 2016 i Stockholm. Malmsten var känd för sin lyriska och utforskande skrivstil. Hon debuterade som författare 1970 med barnboken ”Ludvig åker” och fortsatte att skriva både prosa och poesi under sin karriär. Malmsten behandlade ofta teman som kärlek, identitet och existentiella frågor i sitt författarskap. Hennes verk har blivit uppskattade både i Sverige och internationellt.

  © Iréne S Räisänen

  Bokblogg

  Boken Skrivguide – prosa, lyrik och film , skrivtipsen SkrivarSidans tips om bra skrivhandböcker, Så skriver du en bokrecension, blogginläggen 5 skrivtips från Stephen King och Om konsten att läsa och skriva.

  Fler recensioner

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Så gör jag är en recension.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×