Porten till friheten av Monica Ivesköld

Porten till friheten av Monica Ivesköld

Porten till friheten av Monica Ivesköld är hennes första skönlitterära roman. Hon har tidigare gett ut ett stort antal fackböcker och även en barnbok. Det här är berättelsen om Henrietta och hennes uppväxt. Vi träffar Henrietta 2009 när hon ligger på sjukhus och har varit nära döden. Hennes tankar går tillbaka till barndomen och dess vedermödor.

Läs mer

Historier från en drömmare

Historier från en drömmare

Historier från en drömmare av Johan Engman är ett novellsamlingen utgiven på eget förlag som kom ut 2019. Samlingen består av noveller som gör nedslag i vardagen och som fortgår utan något större motstånd. Vilket kan vara gott nog.

Läs mer

En gentleman i Moskva av Amor Towles

En gentleman i Moskva av Amor Towles

En gentleman i Moskva av Amor Towles är den bästa bok jag läst! Ja, det är ett ganska stort medgivande. Men efter mycket eftertanke och genomgång av favoritböcker så står jag fast vid detta. Vad är det då som gör att denna roman sticker ut framför andra bra böcker? Vi börjar med en sammanfattning av berättelsen.

Läs mer

Skärvor av Beatriz Quevedo de Hansen

Skärvor av Beatriz Quevedo de Hansen

Skärvor av Beatriz Quevedo de Hansen är en diktsamling utgiven av Fri Press där sorg, längtan, hjärta och smärta får ta plats. Risken finns att det skulle kunna bli sentimentalt. Poeten Beatriz Quevedo de Hansen går inte i den fällan. Nej, hon låter allt krocka med Smålands mörka skogar. Det är där jaget finner lindring.

Läs mer

Det börjar med barnet av Ethel Hedström

Det började med barnet av Ethel Hedström

Det börjar med barnet av Ethel Hedström, Lange förlag, är den första delen i en  romantriologi. När jag börjar läsa denna debutbok får innehållet mig att tänka på Moa Martinsson och alla starka kvinnor som kämpade i motvind i början på 1900-talet. Kvinnor som bar på livskraft som stod emot det mesta.

Läs mer

Pin It on Pinterest