Skriv 100 ord om bilden ”Vår”

Skriv 100 ord om bilden ”Vår”, den som är överst, utan att använde vissa ord samtidigt som du måste använda andra som kan vara svåra att passa in. En övning i att hitta synonymer och nya ingångar i texten.

Skriv 100 ord om bilden ”Vår”, övning:

Skriv 100 ord till bilden ”Vår” utan att använda orden Vår, Körsbärsträd, Blom, Blommor, Vit, Rosa, Skär eller böjningar på dessa. Följande tre ord måste vara med Dröm, Humla och Kasta. OBS! Bilden är den som är högst upp i inlägget.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Gör också övningarna

Händer på tangentbord

Skriv om dig själv, Gestalta en person genom innehållet i bokhyllan, Dikta till bilden ovanför, Gestalta gatan på bilden och Skriv dialog till bilden.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


4 Kommentarer

 1. Kommer snart

  Kantänka jag drömmer
  en humla for förbi
  än ligger is kvar i diken
  hörde jag göken
  en hackspetts trummande
  en vindil for förbi

  så går en dag kasta inte bort den
  njut av naturens välbehag
  trots halkig is på stigen fram
  friska vindar
  trädens kronor böjer sig
  bugar och tänker drömmar om sommar

  snart spricker löven
  knoppar sväller vill ut
  ser färgerna som i dimma
  är inte säker på dess existens
  ännu en dröm
  blommors fägring

  väntan är närvarande
  är inte säker på vad som finns
  är här färger eller en hägring
  önskar att få veta
  kommer den snart

 2. Jag drömde en dröm om värme. Jag kunde känna solens kyssar på mina bara axlar och där fanns bara jag och allt som var där med mig. Trots att vitsipporna annars brukade ge mig en känsla av välbehag kunde jag inte sätta fingret på varför jag kände oro, kanske rentav melankoli i dess renaste form.

  En årstid som denna borde ge mig ro, men allt jag kände var lukten av ett förflutet som höll mig kvar i mörkret.

  En humla smet förbi, jag iakttog den noga. Den hade en målmedveten flygkurs. Jag undrade om humlan visste mer om livet än vad jag gjorde. Tanken gjorde mig ledsen och jag skämdes. Skam över att inte veta vart jag var på väg eller hur jag borde hantera mitt tvivel.

  Jag undrar när denna årstid blev något annat än värme, när uppskattningen försvann. Jag undrar när jag glömde, hur det kändes när glädjens låga fortfarande brann.

 3. Kul att du antar utmaningen. Du har betydligt fler ord än 100 i din text. Tips: Försök att variera inledningen på meningarna, nu börjar väl många med ”Jag”. I övrigt en målande text.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×