Skriv dialog till bilden – skrivövning

Skriv dialog till bilden

Uppdaterad 9 maj 2022

Skriv dialog till bilden är en skrivövning där du får använda din fantasi och skriva vad som händer och sägs på bilden. En bild kan sätta igång ditt flöde om du har svårt att komma igång och skriva.

Tänk på att dialog inte enbart består av repliker utan också av reaktioner på det som sägs och händer. Personerna bör också agera på ett sätt som för handlingen framåt. Missa inte heller inre dialog, det vill säga vad personerna tänker.

Skriv dialog till bilden, övning:

Högst 2000 tecken inklusive mellanslag.

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Kom ihåg att först kommentera minst en valfri text. Blir texten lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också Dialog, 5 tips för att skriva bättre dialog och gör övningarna Skriv 100 ord om bilden ”Vår”, Inre dialog om oförrätt och tittat på videon Dialog – exempel och övning.

Fler skrivövningar

Skriv dialog till bilden är en skrivövning.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”Skriv dialog till bilden”

  1. ”Va fan står du där å räcker ut tungan för? Du ser ju fasicken dum ut!”
    ”Ja, nu var det så att när man känner sig ´framed ´- du vet, va? – då liksom gör man sånt. Tycker du jag är brottsligt dum eller?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen