Skriv dialog till bilden

Skriv dialog till bilden är en skrivövning där du får använda din fantasi och skriva vad som händer och sägs på bilden. En bild kan sätta igång ditt flöde om du har svårt att komma igång och skriva.

Tänk på att dialog inte enbart består av repliker utan också av reaktioner på det som sägs och händer. Personerna bör också agera på ett sätt som för handlingen framåt. Missa inte heller inre dialog, det vill säga vad personerna tänker.

Skriv dialog till bilden, övning:

Högst 2000 tecken inklusive mellanslag.

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Skrivtipsen Dialog, 5 tips för att skriva bättre dialog och gör övningarna Skriv 100 ord om bilden ”Vår”, Inre dialog om oförrätt, Dialog med olika språklig stil, Dialog med kontroversiellt ämne, Konflikt genom dialog och tittat på videon Dialog – exempel och övning.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Skriv dialog till bilden är en skrivövning.

2 Kommentarer

  1. ”Va fan står du där å räcker ut tungan för? Du ser ju fasicken dum ut!”
    ”Ja, nu var det så att när man känner sig ´framed ´- du vet, va? – då liksom gör man sånt. Tycker du jag är brottsligt dum eller?”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×