Skriv om dig själv i tredje person

Skriv om dig själv

Uppdaterad 6 maj 2023

Skriv om dig själv i tredje personer en skrivövning där du får träna på att skriva autofiktion dvs. blanda fakta och fiktion.

Skriv om dig själv, övning

När vi skriver blandar vi minnen, iakttagelser, sanningar och lögn. Du ska använda alla fyra när du beskriver dig själv tre gånger. Den första ska vara positiv, den andra negativt och i den tredje blandar du från de två första. Högst 100 ord per beskrivning.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Krönikan Skriva självbiografiskt är också fiktion och gör övningen Skriv 100 ord om bilden ”Vår”Gestalta en person genom innehållet i bokhyllanDikta till bilden ovanförGestalta gatan på bilden och Skriv dialog till bilden.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


8 reaktioner på ”Skriv om dig själv”

  1. Hennes skratt hörs högt över hustaken och smittar av sig. Till och med fickmåsarna på sommarhimlen flaxar runt skrattandes. Hon är rolig, hon, och missar aldrig ett tillfälle att skratta när ett sådant tillfälle ges.

    Men att komma i tid, det kan inte hon. Möjligtvis kommer hon på minuten, springandes, andfått och svettig. Tidsoptimist, säger hon själv, sen tänker den som väntar.

    Det blir aldrig tråkigt med henne, för hon ser det positiva i allt. Hon har tid att lyssna, och kan lätta till stämningen med lite skoj. Tråkig nog måste man vänta på henne och hennes snart är längre än andras. En tidsoptimist, säger hon…

  2. Det är verkligen en härlig människa. En gång hade hon en kort röd klänning på sig. Den framhöll hennes ben perfekt där hon kom gående. Hennes hår är grått, det ser nästan blont ut i solen. Hon ler mycket den här kvinnan och hon har ofta något vänligt att säga.

    Hon skäms inte alls, gamla människan, klä sig i skrikigt rött, hon bör ju vara närmre de 70. Dessutom visar hon benen för mycket. Det ser vulgärt ut. Klänningen har hon väl hittat på någon loppis eller på rea. Snål, det är vad hon är den där knepiga kärringen.

    Hon ser så glad och ung ut i sin klänning, färgen lyser upp hennes ansikte, man skulle då inte tro att hon är över 60. Den var kanske lite väl kort, den där klänningen om man skall vara petig, men det är inget fel att framhäva sin ben, hennes är dessutom slanka och långa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SkrivarSidan

Upptäck mer från SkrivarSidan

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen