Att skriva filmmanus

Att skriva filmmanus av Fredrik Lindqvist

Uppdaterad 16 maj 2023

Att skriva filmmanus av Fredrik Lindqvist (adastra media). Boken har undertiteln ”konsten och hantverket – en praktisk handbok” vilket säger allt och är lätt att instämma i efter att ha läst dessa 276 innehållsrika sidor.

Första intrycket i den här entusiasmerande boken är att det är sida upp och sida ner med långa textmassor. Men det är också min enda invändning. Det skulle inte skada med illustrationer som bryter upp texten och bjuder in dig som läsare.

Skriver passionerat och kunnigt

Fredrik Lindqvist handbok väcker min lust och vilja att skriva för film. Han skriver passionerat och kunnigt. Språket är personligt, engagerande och väcker tom mitt intresse för att vilja pitcha. Vilket innebär att prata för dvs sälja sin film i 10-15 minuter inför de som bestämmer om det ska bli en film eller inte.  Och detta trots att jag ännu inte har en filmidé.

Exempelfilmer

Filmrullar

Upplägget med att ha ca tio exempelfilmer som författaren hela tiden återkommer till och analyserar med utgångspunkt för vad han går igenom är pedagogiskt smart. Det är filmer många har sett och kan relatera till. Dessutom är de lätta att få tag på och se om medan du läser boken. Vilket jag rekommenderar dig att göra. Det är då du ser scenerna författaren Fredrik Lindqvist skriver om som du verkligen förstår hur du ska göra.

Att skriva filmmanus väcker lust att skriva

Sammanfattningsvis så är ”Att skriva filmmanus” en bok som väcker lust, ger kunskap och som skänker dig som läsare tro på att du kan skriva filmmanus bara du vill. Bättre än så kan knappast en handbok bli.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läs också

Personlighetsklyvning i böcker och film, Skriva är mer än skrivandet och Skrivhandböcker.

Fler recensioner

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen