Dialog utan anföringstecken

Dialog utan anföringstecken är en skrivövning där du ska öva på att skriva om ett möte mellan Jesus och Donald Trump utan att använda citattecken eller talstreck s.k. repliktecken och pratminus.

Varför? Jo, du tvingas få fram vem som säger vad genom det som sägs och hur personerna agerar.

Se min video ”Dialog – exempel och övnig”

https://youtu.be/hCezL5SwBQE

Dialog utan anföringstecken, övning:

En dialog bör inte innehålla repliker som staplas på varandra. Personerna ska också reagera på det som sägs och samtidigt agera på ett sätt som för handlingen framåt. Högst 2 200 tecken inklusive mellanslag.

© Iréne S Räisänen

Fler skrivövningar

Dialog utan anföringstecken är en skrivövning.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Min plats bland orden och Poetpodden.

3 tankar på “Dialog utan anföringstecken”

 1. Kul övning! Verkligen! Här kommer mitt bidrag:

  Jag har hört mycket om dig, sa han och med en huvudskakning kastade han det långa vågiga håret bakåt.

  Underbara saker, säkert. Jag har förresten hört en del om dig också, svarade den andre och gjorde en handrörelse och höll upp ena handen medan han klämde tumme mot pekfinger och spretade med övriga fingrar. Jag gillar dig, fortsatte han och medan hans blick verkade ha fastnat på den andres nakna fötter, rättade han till det gula håret så det plattades till ännu mer vid öronen.

  Tyvärr har inte allt jag har hört om dig varit positivt, sa han klädd i togan, du verkar inte behandla människor på samma sätt. Trots att vi alla är lika inför gud, eller hur? frågade han och rättade till den kraglösa vita manteln vid halsen.

  Jag som har så mycket hjärta i mig. Och ingen annan har uträttat mer än jag, sa han och formade den lilla munnen till en blek rundel. På så kort tid, fortsatte han och kisade på den andre mannen med isblå ögon.

  Men har du betytt något? För någon. Vad kommer du att bli ihågkommen för? frågade han och borrade ner tårna i ökensanden.

  Jag har haft en enorm framgång, men jag pratar inte så mycket om det, sa han och rättade till den silverfärgade slipsen. Betytt? Det är klart att det har betytt något. För mig.

  Bara för dig? sa han och knäppte sakta händerna och placerade dem mot magen.

  Det som betyder något för mig är att jag själv tycker att jag har gjort ett utmärkt jobb, sa han och knyckte till med det gula huvudet och visade tänderna i ett grin.

  Då har vi inget mer att säga varandra, sa mannen i den fotsida kåpan, vände sig om och börja gå därifrån.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This