Hoppa till innehåll

Tal eller skriftspråk i prosa?

  Tal eller skriftspråk i prosa?

  Tal eller skriftspråk i prosa? är ett inlägg där jag uttrycker en åsikt och vill veta vad du tycker.. Ett vanligt misstag jag ser i kursdeltagarnas texter är att de blandar tal- och skriftspråk.

  Det behöver inte vara fel om du vet vad du vill uppnå med det och är konsekvent. T.ex. kan du använda talspråk i dialogen och skriftspråk i det som inte är dialog. Skriver du i jagform kan talspråk vara en del i persongestaltningen.

  Tal eller skriftspråk i prosa? Tyck gärna till.

  Debattspadar

  Vad tycker du? Tal eller skriftspråk i prosa? Svara gärna en kommentar.

  © Iréne S Räisänen

  Läs också

  Debattinläggen Använder du AI när du skriver?, Skillnad på kvinnligt och manligt skrivande, Varför skriver allt fler poeter med stor bokstav?, Är det OK att skriva under pseudonym?, skrivtipset Så skriver du ett debattinlägg och gör skrivövningen Skriv hur tre olika personer uttrycker samma sak.

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Tal eller skriftspråk i prosa? är ett debattinlägg.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  2 kommentarer till “Tal eller skriftspråk i prosa?”

  1. För mig funkar det inte att skriva talspråk, ens i dialog.

   När jag tänker efter hur jag gör när jag själv läser en bok, så omvandlar jag i mitt huvud skriftspråk till talspråk i dialoger. Jag ”hör” alltså rösten i mitt huvud.

  SkrivarSidan
  ×