Inre dialog om oförrätt

Inre dialog om oförrätt är en skrivövning där du får träna på att skriva ner en persons tankar. Att känna sig orättvisan behandlad, kränkt, brukar kunna sätta igång en människas inre dialog med sig själv.

Tankar, inre dialog, kan skrivas inom citattecken eller med kursiv text men lika gärna utan. Det räcker oftast att du t.ex. skriver så här:

”Hur skulle jag ha kunnat veta det? tänkte Gustaf och skruvade på sig när Kim började gråta. Jag hade ju ingen aning om att det hon inte skulle klara av fem shots på rad.”

Inre dialog om oförrätt, övning:

Skriv 2 000 tecken om en person som utsatts för en oförrätt. Personens reaktorer ska skrivas som inre dialog dvs. tankar.

Dela med dig

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Kom ihåg att först kommentera minst en valfri text. Blir texten lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs 5 tips för att skriva bättre dialog, titta på min video Dialog – exempel och övning och gör övningen Skriv dialog till bilden.

Fler skrivövningar

Inre dialog om oförrätt är en skrivövning.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Min plats bland orden och Poetpodden.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This