Inre dialog om oförrätt

Inre dialog om oförrätt är en skrivövning där du får träna på att skriva ner en persons tankar. Att känna sig orättvisan behandlad, kränkt, brukar kunna sätta igång en människas inre dialog med sig själv.

Tankar, inre dialog, kan skrivas inom citattecken eller med kursiv text men lika gärna utan. Det räcker oftast att du t.ex. skriver så här:

”Hur skulle jag ha kunnat veta det? tänkte Gustaf och skruvade på sig när Kim började gråta. Jag hade ju ingen aning om att det hon inte skulle klara av fem shots på rad.”

Ur novellen Kim

AI om oförrätt

En oförrätt är en handling eller beteende som betraktas som orättfärdig, orättvis eller kränkande mot någon annan person eller grupp. Det kan vara allt från att stjäla någons egendom till att förolämpa någon verbalt eller ignorera deras rättigheter.

Den kan vara både avsiktlig och oavsiktlig, men det innebär alltid en kränkning av någons rättigheter, värdighet eller egendom.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Inre dialog om oförrätt, övning:

Skrivövning

Skriv 2 000 tecken om en person som utsatts för en oförrätt. Personens reaktorer ska skrivas som inre dialog dvs. tankar.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Skrivtipset 5 tips för att skriva bättre dialog, titta på min video Dialog – exempel och övning och gör övningarna Skriv dialog till bilden och Skriv dialog om ett oväntat möte.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×