Hoppa till innehåll

Gestalta tävlande

Gestalta tävlande

Gestalta tävlande är en övning i att träna på att måla upp bilder i läsarens inre. Det gör din text levande och engagerande. Och är något som de flesta som skriver skönlitteratur behöver öva på.

Gestalta tävlande, övning:

Högst 100 tecken inklusive mellanslag.

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Skrivtipsen Gestaltning, Gestaltning är skrivandets nyckel, videon Gestaltning – exempel och övning och gör övningarna Skriv en replik som gestaltar och Gestalta en person genom innehållet i bokhyllan.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


1 kommentar till “Gestalta tävlande”

  1. Startskottet. En armbåge i sidan. En till. Jag stirrar ner i asfalten för att inte trampa på hälarna. Så. Nu kan jag ta ut stegen. Jag placerar mig bakom kvinnan. In i hennes rytm. Vi är som ett. På bron. Uppförsbacken. Benen är bly. Högst upp sveper vinden runt mig. Jag rätar på kroppen. Så ser jag att jag är först. Det är jag som leder loppet! Långa steg nerför.
    Jag ligger på trottoaren. Drar med handen över kinden. Blöta fingrar. Blod.

    ”Hur gick det?” frågar ansiktet som lutar sig över mig.
    ”Vad hände?”
    ”Du stupade. Jag har ringt ambulans.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×