Beskriv en färg med dina fem sinnen – skrivövning

Beskriv en färg med dina fem sinnen

Beskriv en färg med dina fem sinnen kan kanske verka lätt till en början med. När du börjar ska du se att du behöver en hel del inlevelseförmåga och fantasi. Sinnen är Syn, Hörsel, Smak, Känsel och Lukt.

Du bör hålla ner antalet adjektiv och adverb till ett minimum.

Visa gärna vad du åstadkommit i en kommentar. Lycka till!

Jag ger respons på kommentarer i mån av tid.

© Iréne S Räisänen

Fler skrivövningar

6 tankar på “Beskriv en färg med dina fem sinnen – skrivövning”

  1. Ett försök (verkligen inte lätt, jag vill så gärna betona med adjektiv eller verb):

    Jag öppnar kylskåpet och tar fram dagens middag. Fatet med åtta portionsbitar ställer jag på köksbordet. Först tuggar jag på en inside-out-rulle och drar in aromen i näsan. Riset kittlar i munnen. Jag tuggar riskorn för riskorn och suger på räkan. Jag njuter av harmonierna, ljuden som uppstår när jag mumsar på en bit sushi de lux.

    (färgen är vit)

    Svara
  2. Det var som att en tidsresa gick genom färgskiftningarna. Från det att årgången som mörkast lämnat flaskans mynning, efter alla år som lagrad. För att sedan få som mest liv i luften när den skvalpade ut ur flaskan i försiktiga stötar som flytande rubin. Medan solen fångade dess nyanser i ett kaleidoskop av Bourdeuxs lummiga landskap, livliga hamn och mineralrika fuktiga jordmån på en och samma gång. För att slutligen, som vore det självaste solnedgångens sorti som damp ner i glaset och väntade på att få möta ens läppar i den första klunken. “Marina”, stod sig som ett passande namn på detta vin.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest