Hoppa till innehåll

Beskriv färg med dina fem sinnen

Beskriv färg med dina fem sinnen

Beskriv en färg med dina fem sinnen kan kanske verka vara en lätt skrivövning. När du börjar ska du se att du behöver en hel del inlevelseförmåga och fantasi.

Beskriv färg med dina fem sinnen, övning:

Skrivövning

Välj en färg och beskriv den med dina fem sinnena är syn, hörsel, smak, känsel och lukt. Du bör hålla ner antalet adjektiv och adverb till ett minimum. Max 25 ord.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Gör också övningarna

Händer på tangentbord

Övningarna Gestalta november med sju ord och Se ut och beskriv.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


6 kommentarer till “Beskriv färg med dina fem sinnen”

  1. Ett försök (verkligen inte lätt, jag vill så gärna betona med adjektiv eller verb):

    Jag öppnar kylskåpet och tar fram dagens middag. Fatet med åtta portionsbitar ställer jag på köksbordet. Först tuggar jag på en inside-out-rulle och drar in aromen i näsan. Riset kittlar i munnen. Jag tuggar riskorn för riskorn och suger på räkan. Jag njuter av harmonierna, ljuden som uppstår när jag mumsar på en bit sushi de lux.

    (färgen är vit)

  2. Det var som att en tidsresa gick genom färgskiftningarna. Från det att årgången som mörkast lämnat flaskans mynning, efter alla år som lagrad. För att sedan få som mest liv i luften när den skvalpade ut ur flaskan i försiktiga stötar som flytande rubin. Medan solen fångade dess nyanser i ett kaleidoskop av Bourdeuxs lummiga landskap, livliga hamn och mineralrika fuktiga jordmån på en och samma gång. För att slutligen, som vore det självaste solnedgångens sorti som damp ner i glaset och väntade på att få möta ens läppar i den första klunken. “Marina”, stod sig som ett passande namn på detta vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×