Två sidor av samma person

Två sidor av samma person

Uppdaterad 8 maj 2023

Två sidor av samma person är vad bör du alltid ska försöka beskriva. Ingen är bara vit eller svart. Nej, vi är ingår alla i samma gråa massa. Tur är väl det, tänk hur tråkigt en person i en bok är om den är så god att det bara blir för mycket. För det är så de flesta av oss reagerar. Det känns helt enkelt inte äkta.

Försonande karaktärsdrag

Detsamma gäller onda personer. Även den värsta psykopat har en eller flera försonande karaktärsdrag. Konstigt nog brukar det vara svårare att hitta dem än det onda hos den som är god.

Två sidor av samma person, övning:

Övning

Beskriv först en person som är odrägligt god. Sedan beskriver du samma person som tidernas ondaste människa. Efter det ska du beskriva en person som har lite av båda dessa. Högst 200 ord per beskrivning.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läs också

Skrivtipset Romanens struktur och gör övningarna Beskriv din person genom favoritmusiken och Beskriv en person du inte känner.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen