Hoppa till innehåll

Beskriv en person du inte känner

Beskriv en person du inte känner

Karaktärer, personer i din text, är viktiga att du lär känna och kan beskriva. I övningen Beskriv en person du inte känner får du använda din fantasi för att bygga en karaktär.

Beskriv en person du inte känner, övning:

Övning

Välj en person du har sett på en allmän plats och beskriv hens utseende, personlighet, bakgrund och intressen. Använd sedan beskrivningen för att skriva en kort berättelse om personen.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Gör också övningarna

Händer på tangentbord

Beskriv din person genom favoritmusiken , Två sidor av samma person, Övning i förändring över tid och Skriv ett personportätt.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


3 kommentarer till “Beskriv en person du inte känner”

 1. Beskriv en person du inte känner. Den här personen är ny för mig. Kanske kan hon få en plats så småningom i något alster:

  Ella promenerade på Drottninggatans ojämna gatstenar. Utan att hon kunde hindra det flämtade hon till varje gång hon tvingades ta både långa och korta steg än hit, än dit, för att hindra kollisioner. Horder av människor böljade som höga havsvågor så långt Ella kunde se.
  ”Aj! Herre gud!” sa hon och slängde en blick på mannen i lång rock som hade blicken stadigt riktad framåt när han slog armbågen i hennes. ”Se dig för, för helvete!” ropade hon och masserade armen.
  Med munnen hopsnörd, kastade han en blick på henne innan han försvann.
  ”Är det ingen alls längre som tar hänsyn till andra? Till mig? Har alla helt glömt hur man samsas om allmänna utrymmen,” sa Ella högt åt vem som ville lyssna. ”Ingen hyfs eller fason”, la hon till.
  I samma ögonblick snubblade hon på en ojämn gatsten och höll på att ramla, men lyckades hålla balansen. Svordomar haglade runt henne. Svettig kastade Ella sig igenom ett gäng fnittrande tonåringar och flydde in i en butik med damkläder. Tyvärr var det många fler som kollade nya vårkappor. När hon var ung var det tradition att ta av sig vinterkappan sista dagen i april och gå till majbrasan i nyinköpt vårkappa. Hon ryste till när hon mindes hur hon, trots den heta elden, alltid frös. Antagligen var det ingen längre som brydde sig om vad hon hade på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×