Hoppa till innehåll

Skriv naturlyrik

  Skriv naturlyrik

  När naturen börjar vakna efter vintern är det dags att gå ut för att hitta inspiration. Skriv naturlyrik är en skrivövning där du ska iaktta de förändringar som sker just nu där du bor.

  Naturens metaforer står ofta för något djupt mänsklig. Metaforer hämtade ur naturen skapar bilder för vad du som poet vill säga om att vara människa. Naturlyrik uppskattas av många som inte läser annan lyrik.

  Naturlyrik enligt AI:

  Det är en form av poesi som fokuserar på naturen och dess skönhet, kraft, och mysterium. Dikter inom denna genre utforskar ofta naturens olika aspekter, inklusive landskap, väder, djurliv, årstider, och människans relation till naturen.

  Naturlyrik kan vara både beskrivande och reflekterande, och den syftar ofta till att väcka känslor som tacksamhet, förundran, ödmjukhet, och till och med sorg över naturens förändringar och hot. Denna genre har en lång historia och har varit betydelsefull inom litteraturen över hela världen, från antikens poesi till moderna verk.

  ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text här ovan.

  Skriv naturlyrik, övning:

  Gå ut i naturen med öppna sinnen. Observera färger, former, dofter, ljud och känslor som naturen väcker hos dig. Skriv ner dina sinnesintryck i en obunden dikt max sju verser med sju rader i varje.

  © Iréne S Räisänen

  Dela med dig

  Dela

  Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

  Gör också övningarna

  Händer på tangentbord

  Se ut och beskriv, Dikta till bilden ovanför och Skrivövningar för dig som diktar.

  Fler skrivövningar

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  4 kommentarer till “Skriv naturlyrik”

  SkrivarSidan
  ×