Hoppa till innehåll

Skriv en novell med 100 ord

  Skriv en novell med 100 ord

  Noveller kan vara långa eller korta. Långt är inte alltid bättre, nej, att skriva koncentrera kan ofta ge läsaren en bättre läsupplevelse. Skrivövningen Skriv en novell med 100 ord är bra träning.

  Se video hur du skriver en novell

  Innan du gör övningen rekommenderar jag att du ser min video ”7 Tips hur du skriver en novell”.

  Skriv en novell med 100 ord, övning:

  Novellen har inget tema men den ska ha exakt 100 ord och innehålla allt som gör en novell till just en novell. Alla element bör vara med. Är du osäker på hur du skriver en novell kan du kolla in videon som jag tipsar om här ovanför.

  Dela med dig

  Dela

  Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

  © Iréne S Räisänen

  Läs gärna Novell inte lättare att skriva, Skriv en novell med exakt 13 ord, Samma mening i början och slutet, novellsamlingen Trollen spricker inte i ljuset och gör övningen Skriv en marsnovell.

  Fler skrivövningar

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Skriv en novell med 100 ord är en skrivövning.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  2 kommentarer till “Skriv en novell med 100 ord”

  1. Mitt i natten. Vi står under en gatlyktas sken. Det är en ganska varm sommarnatt. Vinden viner lite svalkande. Greta och jag, vi pratar om framtiden. Giftas eller inte? Vi har stått här nu flera gånger. Under gatlyktans sken. Tror vi bygger upp en djupare relation på detta sättet. Plötsligt kommer ett oväder över oss. Regn, rusk och piskande vind. Vi håller oss närmare varandra. Vad skall vi göra? Jag säger, där är ett nattöppet café runt hörnet! Kom så springer vi dit! Kommer in. Bara vi där. Beställer Kaffe. Kaffeägaren är också präst! Greta kan vi gifts oss? OK!

  SkrivarSidan
  ×