Skriv en novell med 100 ord

Skriv en novell med 100 ord

Uppdaterad 19 oktober 2023

Noveller kan vara långa eller korta. Långt är inte alltid bättre, nej, att skriva koncentrera kan ofta ge läsaren en bättre läsupplevelse. Skrivövningen Skriv en novell med 100 ord är bra träning.

Se video hur du skriver en novell

Innan du gör övningen rekommenderar jag att du ser min video ”7 Tips hur du skriver en novell”.

Skriv en novell med 100 ord, övning:

Novellen har inget tema men den ska ha exakt 100 ord och innehålla allt som gör en novell till just en novell. Alla element bör vara med. Är du osäker på hur du skriver en novell kan du kolla in videon som jag tipsar om här ovanför.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs gärna Novell inte lättare att skriva, Skriv en novell med exakt 13 ord, Samma mening i början och slutet och gör övningen Skriv en marsnovell.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Skriv en novell med 100 ord är en skrivövning.

2 reaktioner på ”Skriv en novell med 100 ord”

  1. Mitt i natten. Vi står under en gatlyktas sken. Det är en ganska varm sommarnatt. Vinden viner lite svalkande. Greta och jag, vi pratar om framtiden. Giftas eller inte? Vi har stått här nu flera gånger. Under gatlyktans sken. Tror vi bygger upp en djupare relation på detta sättet. Plötsligt kommer ett oväder över oss. Regn, rusk och piskande vind. Vi håller oss närmare varandra. Vad skall vi göra? Jag säger, där är ett nattöppet café runt hörnet! Kom så springer vi dit! Kommer in. Bara vi där. Beställer Kaffe. Kaffeägaren är också präst! Greta kan vi gifts oss? OK!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SkrivarSidan

Upptäck mer från SkrivarSidan

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen