Hoppa till innehåll

Skriv en novell i omvänd ordning

Skriv en novell i omvänd ordning

Ibland är det bra att tvingas tänka om eller tvärtom. På så sätt kan du hitta nya vägar för ditt skrivande. I skrivövningen Skriv en novell i omvänd ordning får du chans att träna på det.

Skriv en novell i omvänd ordning, övning:

Skriv en novell där du börjar från slutet och arbetar dig bakåt till början. Det tvingar dig att tänka på hur händelserna leder till varandra och hur du skapar en sammanhängande berättelse i omvänd kronologisk ordning. Den verkliga utmaningen är att skapa spänning och intresse trots att läsarna redan vet hur din novell slutar. Max 9 000 tecken inklusive mellanslag.

© Iréne S Räisänen

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Gör också övningarna

Händer på tangentbord

Skriv en novell om zombier, Skriv en novell med 12 ord, Första meningen på nästa novell, läs krönikan Novell inte lättare att skriva och se videon 7 tips på hur du skriver en novell.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×