Hoppa till innehåll

9 ord för att gestalta oktober

  9 ord för att gestalta oktober.

  Gestaltning är en grundpelare i allt skönlitterärt skrivande. Därför få du nu skrivövningen 9 ord för att gestalta oktober. Ordet oktober ska inte vara med i gestaltningen.

  Se video

  Jag rekommenderar att du ser min video innan du gör övningen.

  9 ord för att gestalta oktober, övning:

  Välj ut nio ord som målar upp bilder av månaden oktober i läsarens huvud. Ordet oktober, färger, höst eller varianter på dessa ska inte vara med.

  Viktigt av flera skäl:

  Tips
  1. Skapar levande bilder: Du hjälper läsaren att skapa levande bilder i sitt sinne. Detta gör läsupplevelsen mer engagerande och fördjupar förståelsen av texten. Genom att använda beskrivningar och detaljer kan du väcka känslor och göra texten mer levande.
  2. Ökar läsarens inlevelse: enom att du skapa bilder av karaktärer, platser och händelser kan läsaren lättare sätta sig in i berättelsen. Det blir enklare att relatera till karaktärerna och förstå deras känslor och motivationer. Vilket gör att läsaren blir mer investerad i berättelsen och känner en starkare koppling till det som sker.
  3. Skapar en mer fängslande berättelse: Genom att du gestaltar texten och använda dig av bildspråk, metaforer och liknelser kan du skapa en mer fängslande berättelse. Detta gör att läsaren blir mer nyfiken och engagerad, och påverkar även läsarens minnesbild av texten. Det kan hjälpa till att skapa en starkare upplevelse för läsaren och göra att texten blir mer minnesvärd.

  Sammanfattning:

  Sammanfattning

  Sammanfattningsvis är det viktig eftersom du hjälper till att skapa en levande, fängslande och fördjupande läsupplevelse för läsaren.

  Dela med dig

  Dela

  Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

  © Iréne S Räisänen

  Gör också övningarna

  Händer på tangentbord

  Skrivövningarna Gestalta ditt favorithus, Gestalta rädsla och skrivtipset Gestaltning.

  Fler skrivövningar

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×