Skrivtips i korta videor

Skrivtips i korta videor

Uppdaterad 10 april 2023

Skrivtips i korta videor har jag börjat lägga upp i min YouTube-kanal Min plats bland orden. Det är så kallade shorts och ses bäst i mobilen men fungerar också på surfbrädor och i datorer. Du hittar dem i spellistorna Skrivtips och shorts.

Att jag alls börjar göra kort video beror på att jag just nu, och de närmsta åren, inte kan spela in video med mig själv på grund av husrenovering. Därför gör jag dem enbart med text på video och musik i Canva.

Uppdatering: Jag gick snabbt över till att göra dem i Invideo och med en datorröst som läser upp texten.

Nå fler tittare med Skrivtips i korta videor

Att göra shorts är samtidigt ett sätt att försöka nå fler tittare som är intresserade av skrivtips. Tittare som snabbt vill kom igång och skriva eller bli bättre på det. Förhoppningsvis mina kortisar de inte bland alla videor med katter och hundar.

YouTube

Shorts är inte längre än en minut och YouTube vill gärna ha dem runt 15 sekunder. Jag har märkt att de video jag hittills gjort är runt halvminuten. Det går att ge enkla och raka tips utan att bli långrandig, har jag lärt mig.

Tipsa mig om vad du vill veta mer om

Jag vill gärna veta vad du vill att jag gör fler video eller skriver inlägg om här på SkrivarSidan. Du kan göra det i en kommentar till det här inlägget eller mejla mig.

© Iréne S Räisänen

Titta också på

Tittar på YouTube

Titta på videorna 6 tips på hur du skriver dialog, 7 tips på hur du skriver en novell5 vanliga misstag när du skriver diktSkriv bara skrivVill du verkligen skriva?Fastna inte på första meningenSkriv dåligt för att skriva braKorrekturläs rätt och Flödesskrivning

Fler krönikor 

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Startade SkrivarSidan den 30 mars 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden.

Skrivtips i korta videor är en krönika.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen