Årskrönika 2018

Årskrönika 2018. Snart är det här året slut och det är dags för en sammanfattning och en titt framåt. SkrivarSidan har tuffat på i stort sätt som vanligt. Flytten till nytt webbhotell 2017 har gjort mitt år som webbredaktör betydligt lättare. Sajten har hållit sig uppe och e-posten fungerar som den ska.

SkrivarSidans redaktion har helglov 20/12–6/1.

Diktskolan som e-bok

Besöksantalet har gått upp något under året. Efter att jag i september gav ut ”SkrivarSidans diktskola” som e-bok har allt fler hittat hit. Planen är att diktskolan också ska komma ut som pocketbok det första kvartalet 2019. Jag hoppas det ska glädja dig som ännu inte upptäckt fördelen med e-böcker. I planeringen ligger också att ge ut alla skrivtipsen här på sajten i bokform. Fast det kommer att ta några år innan den blir färdig.

Pocketbok

SkrivarSidans förlag gav lagom till advent ut min diktsamling ”Släck inte elden – 53 haiku, tanka och andra fåradingar” i pocket. Den kom ut första gången redan 2014, då med hårda pärmar.

Uppskattade medarbetare

Under året har jag fått hjälp av bokbloggarna/recensenterna, Cathrin Monell och Lisbeth Ekelöf. Deras inlägg har inte fått många kommentarer men jag kan se i besöksstatistiken att de uppskattas av många. Ett stort tack säger jag till mina kolleger som båda återkommer två nästa år. Administrationen av SkrivarSidan och bokshopen sköts av Tuulikki Räisänen som också ska ha ett stort tack.

20 års jubileum

Nu är det dags att se framåt och det som väntar 2019. SkrivarSidan firar 20 år i den 29 mars 2019 med att presentera vinnarna i vår årliga stora novelltävling. De prisade novellerna samt ett antal till som håller god kvalité och dikterna till dikttävlingen 2019 kommer vi att samla ihop och ge ut som antologin Revansch 2020. Mer om det nästa år.

Minskat engagemang

Mina skrivtips, övningar och utmaningar är populära vilket märks på alla kommentarer. Tack till dig som delta med dig av ditt övande och skrivande! Jag kommer att fortsätta med dessa nästa år men tvingas dra ner något på mitt engagemang här för att istället prioritera mitt eget skrivande.

Nedragningar

Kurserna kommer jag att fortsätta med fast kursomgångarna blir färre liksom mängden kursdeltagare. Lektörstjänsten kommer jag att lägga ner den 29 mars.

Sajten leva vidare

Ett tag var jag på väg att lägga ner SkrivarSidan efter 20-års jubileet. Nu drar jag istället i handbromsen och låter sajten leva vidare ännu ett år. Så där ja, dags att sluta min årskrönika 2018.

Nu återstår för mig och hela redaktionen att tacka för året som gått och önska dig God Jul och Gott Nytt år!

© Iréne S Räisänen
SkrivarSidans redaktion


Fler krönikor 

 

Årskrönika 2018 är årets sista inlägg.

6 tankar på “Årskrönika 2018”

  1. Tack för ditt/ert stora engagemang och arbete. Sidan är mycket värdefull och inspirerande. Jag läser mycket, men är kanske lite dålig på att kommentera. God Jul och Ett Gott Nytt År?

    Svara
  2. Stort tack Iréne för dina inspirerande inlägg. Din arbetstakt är imponerande och det kommer oss läsare till godo. Jag är glad att du fortsätter med Skrivarsidan och hoppas kunna bidra med något även nästa år.

    GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest