Hoppa till innehåll

Caroline Twamley Fem frågor

  Caroline Twamley

  Caroline Twamley är född 1977 och bor i Falkenberg, Hon är civilekonom och äger och driver ett företag inom pappersbranschen tillsammans med sin syster och skriver böcker.

  1. När och hur började du skriva?

  Skriva

  Jag har alltid tyckt om att skriva och drömmen om att skriva en bok är något som jag burit med mig ända sedan jag var barn. I skolan älskade jag när det var dags för novellskrivande och när jag träffade min man som är musiker började jag skriva låttexter.

  Men det dröjde ända fram till 2019 innan den första boken kom, ”Vilse på Nya Zeeland” som jag släppte tillsammans med min syster, Josefine Jansson. Den boken baserar sig på våra egna mejl som vi skickade hem när vi reste runt på Nya Zeeland och blev ett första steg in i författarvärlden.

  Ett steg som gav mersmak och som ledde till att jag sedan tog tag i min barndomsdröm och skrev en egen bok. Resultatet blev ”Cora” som är första delen i relationstrilogin ”Vänskapsband”.

  2. Du skriver en feelgood-serie. Vad är bra att tänka på när man skriver en serie? 

  feelgood

  Det kan vara bra att redan från början bestämma sig för om det ska bli en serie eller ej, för att ge sig själv chansen att fundera ett varv extra över vad som ska presenteras och ske när. Det är också bra att komma ihåg att inte alla läser alla böcker i rätt ordning så att karaktärer och miljöer kanske får presenteras mer än i enbart första boken, utan att det blir tjatigt.

  Det är en balansgång att ge nya läsare tillräckligt med information utan att det blir för mycket upprepningar för de läsare som hängt med från början.

  3. Vad heter din senaste bok och vad handlar den om?

  I päronträdets skugga omslag

  Min senaste fristående bok släpptes sommaren 2022 och heter ”I päronträdets skugga”. Handlingen är förlagd till halländska västkusten och har två parallella handlingar som utspelar sig 1943 och 2021. 1943 får läsaren följa Elin som bor i den lilla fiskebyn Glemmebeka med sin mamma, pappa och lillebror Arvid.

  Andra världskriget rasar för fullt och kommer närmare och närmare för varje dag som går och påverkar alla i det lilla samhället. Samtidigt får läsaren också följa Rosalie som kommer till Glemmebeka sommaren 2021 för att tillbringa sin semester där. 

  Det är första sommaren efter skilsmässan och hon ser fram emot att spendera sina semesterveckor precis som hon vill, utan att behöva kompromissa med någon annan. Hon befinner sig i samma hus som Elin växte upp i och när hon hittar en gammal dagbok på vinden blir det starten på att en väl förborgad familjehemlighet börjar komma fram i ljuset.

  4. Har du en blogg, Facebooksida, Instagramkonto eller annat där läsarna kan följa dig?

  Sociala medier

  Jag finns på Instagram som @writer_carolinetwamley och på Facebook som Caroline Twamley Författare

  5. Till sist, Caroline Twamley, vad är ditt bästa skrivtips?

  Skrivtips

  Mitt allra bästa skrivtips är att börja skriva. Vänta inte på rätt tillfälle eller på att inspirationen ska infinna sig, då kommer det kanske aldrig att bli av. Vill du skriva så se till att prioritera det och börja skriv redan idag. :)

  Caroline Twamley, utgivning:

  Böcker

  Vilse på Nya Zeelan , 2019 Visto Förlag (tillsammans med systern Josefine Jansson).
  Trilogin Vänskapsband, bestående av Cora, Linda och Amy, 2020 och 2021, Saga Egmont.
  Kärleksrutten – Nya Zeeland, 2021, Saga Egmont
  Kärleksrutten – Irland, 2021, Saga Egmont
  Kärleksrutten – Fjällen, 2021, Saga Egmont
  Julmiraklet, 2022, Seraf förlag
  I päronträdets skugga, 2022, Seraf förlag
  Julpärlor, 2022, Seraf förlag

  Du hittar Carolines böcker hos de vanligaste internetbokhandlarna och Seraf förlag.

  © Iréne S Räisänen

  Intervju

  Intervjuerna Anna-Karin Åldal Fem frågor, Anna Voltaire Fem frågor, Marie Länne Persson och Vill du vara med i SkrivarSidans intervjuserie?

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Caroline Twamley är en författarintervju.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×