Hoppa till innehåll

Slipp stor bokstav på varje ny rad

Slipp stor bokstav på varje ny rad är en video jag gjort i frustration. Genom åren har jag stött på många kursdeltagare i mina diktkurser som skriver dikter med stor bokstav, versal, vid varje radbrytning.

Jag brukar fråga om det är medvetet. Svaret är ofta att ”det har de inte tänkt på” eller ”det är Word som gör så”. Det brukar också framgå att de inte vet var och hur de ska stänga av autokorrigeringen.

I videon får du veta varför och du ska undvika detta.

SkrivarSidan behöver ditt stöd

Vill du skänka en slant, mins 30 kr eller valfritt belopp, till SkrivarSidans underhåll gör du det genom att
Swishar till 123 540 62 85
Bankgironr 743-0804
Via Paypal till irene@poeten.se
Via Stripe kan du använda ditt kort, Apple Pay och Google Pay och skänka 30 kr: https://buy.stripe.com/eVa3eUdQc44L4JGbIP

Slipp stor bokstav på varje ny rad är gjord för YouTube

YouTube

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Debattinläggen Varför versal på varje rad?, Varför skriver allt fler poeter med stor bokstav? och skrivtipset 5 vanliga misstag när du skriver dikt.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Slipp stor bokstav på varje ny rad är en video.

2 kommentarer till “Slipp stor bokstav på varje ny rad”

  1. Jag använder Shift-Enter för ny rad inom stycke. Då ändrar Word inte till stor bokstav på den nya raden. Dessutom kan jag då behålla ett något längre radavstånd mellan stycken (alltså med vanlig Enter).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×