Slipp stor bokstav i början på varje ny rad

Uppdaterad 15 november 2022

Slipp stor bokstav i början på varje ny rad är en video jag gjort i frustration. Genom åren har jag stött på många kursdeltagare i mina diktkurser som skriver dikter med stor bokstav, versal, vid varje radbrytning. Jag brukar fråga om det är medvetet. Svaret är ofta att ”det har de inte tänkt på” eller ”det är Word som gör så”. Det brukar också framgå att de inte vet var och hur de ska stänga av autokorrigeringen. I videon får du veta varför och du ska undvika detta. Videon är gjort för YouTube.

Slipp stor bokstav i början på varje ny rad ÄR GJORD FÖR YOUTUBE

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

© Iréne S Räisänen

Läs också Varför versal på varje rad?, 5 vanliga misstag när du skriver dikt och Varför skriver allt fler poeter med stor bokstav?

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Slipp stor bokstav i början på varje ny rad är en video.

2 reaktioner på ”Slipp stor bokstav i början på varje ny rad”

  1. Jag använder Shift-Enter för ny rad inom stycke. Då ändrar Word inte till stor bokstav på den nya raden. Dessutom kan jag då behålla ett något längre radavstånd mellan stycken (alltså med vanlig Enter).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen