SkrivarSidans novelltävling 2019

Resultatet i novelltävlingen 2019!

SkrivarSidans novelltävling 2019 utlyser vi för att fira att SkrivarSidan fyller 20 år i mars 2019. Tävlingen är öppen för alla som är över 18 år. OBS! Inskickade noveller kan komma att ingå i antologin Revansch 2020.

Regler:

* Temat är Tiden. Du är fri att tolka det som du själv önskar.

* Texten får vara högst 7 000 tecken inklusive mellanslag lång. Teckensnittet Times New Roman i storlek 12pt och radavstånd 1,5. Vi håller hårt på längden, annars blir det inte rättvist för alla.

* Du får delta med max ett bidrag och det ska vara skrivet på svenska.

* Novellen får inte vara publicerad på nätet eller på papper.

* När du skickar in novellen godkänner du eventuell publicering på hemsidan och i antologin.

* Bidragen ska vara inskickade senast den 1 mars 2019 till novelltavling@skrivarsidan.nu. OBS! Glöm inte att bifoga ditt namn, postadress och e-postadress. Du måste vara 18 år för att delta, det är p.g.a. att du måste vara myndig och ha ett bankkonto för att kunna ta mot eventuella vinstpengar.

Priser:

Tre vinnare utses och eventuella hederspriser. Dessa får sina noveller publicerade på SkrivarSidan den 29 mars och i antologin Revansch 2020 som ges ut år 2020.

1:a pris 1500 kr + Revansch 2020 + diplom

2:a pris Revansch 2020 + diplom

3:e Revansch 2020 + diplom

OBS! Vinnaren betalar eventuell skatt.

© Iréne S Räisänen

Resultatet i novelltävlingen 2018.

Tidigare utgivna antologier i serien Revansch.

SkrivarSidans novelltävling 2019 är öppen för alla.

16 tankar på “SkrivarSidans novelltävling 2019”

 1. Hejsan! Jag tänkte vara med =) Har dock en fråga om typsnitt och radavstånd. Är det Times och 1,5 som gäller? Någon standard på marginaler eller något annat man ska tänka på? Tack på förhand! /Mikaela

  Svara
 2. Hej, funderar på att skicka in ett bidrag men tänka först höra mig för om jag måste bo i Sverige för att kunna skicka in bidrag? Jag har fortfarande ett svenskt bankkonto men bor för närvarande i Tyskland. Är detta ett problem? Tack!

  Svara
 3. Hej!

  Jag är möjligtvis intresserad av att delta, men fyller tyvärr inte 18 förrän den 16 mars. Är det möjligt att delta ändå eller är det ett absolut krav att ha fyllt 18 vid deadline den 1 mars 2019?

  Tack på förhand!

  Svara
 4. Hej! Hoppas på svar.
  Jag har skrivit 1.781 tecken för mycket enligt era krav på 7.000 tecken.

  Eftersom jag känner att detta är en väldigt bra novell jag skrivit, så undrar jag om tips på hur jag ska göra för att ”bli av med” dessa tecken som är över maxgränsen? Vill så gärna skicka in och delta. Men kände att det jag skrivit behövdes för att det skulle bli så bra som möjligt med bidraget.

  /Författare med första bidrag till en tävling.

  Svara
  • Hej!

   Det är rätt mycket att ta bort i texten. Mitt tips är att du tar bort allt som inte är gestaltning, alla småord, miljögestltning som bara inte måste vara med och om det inte räcker måste du nog ta bort en hel scen.

   Lycka till!

   Svara
 5. Hej! Vad exakt menar ni med ”publicerad”, apropå regeln ” Novellen får inte vara publicerad på nätet eller på papper.” Om hela eller delar av texten lagts upp i en sluten grupp på facebook, av skribenten som privatperson, räknas väl inte det som publicering? Dvs, pratar vi bara officiell publikation vid magasin eller förlag, eller räknas det också om verket bara blivit upplagt för läsning eller deltagande i, säg, en skrivlek på ett slutet interforum?
  Tacksam för svar!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest