Hoppa till innehåll

Utveckla ditt skrivande

Utveckla ditt skrivande

Utveckla ditt skrivande kan du göra på många olika sätt. Du kan köpa skrivhandböcker som Skrivguide och SkrivarSidans diktskola.

Skrivhandböcker

Här kan du kolla in en lista över skrivhandböcker jag läst och rekommenderar: https://skrivarsidan.nu/skrivtips/skrivhandbocker.html

Skrivarcirkel

Ledare med fem deltagare runt om

Du kan gå med i en skrivarcirkel eller starta en själv. Studiefrämjandet eller ABF kan hjälpa dig att komma igång. Studieförbunden har cirkelledarkurser, jag har själv gått en. Det utgår bidrag till cirklar så att du behöver inte själv bekosta allt materialet ni använder själv.

Gå en skrivarkurs

Att gå en skrivarkurs utvecklar ditt skrivande. Du får respons och råd om hur du skriver så att andra vill läsa. Det finns hur många skrivarkurser som helst med olika inriktingar. Kolla upp vad som finns nära dig.

Varför inte studera på distans? Skriva när du har tid och ork. Här är SkrivarSidans kurser: https://skrivarsidan.nu/skrivarkurser

Skrivargrupp på nätet

Kvinna sitter på bokhög och skriver meda nätet swishar förbi

Det finna många olika skrivargrupper på nätet t.ex. på Facebook. Där finns andra som är lika intresserad av skrivandet som du. Det finns grupper för poesi, noveller, fantasy, roman osv. SkrivarSidans skrivgrupp på Facebook är en blandad grupp där du får dagliga teman, övningar.

Lektörtjänst

När du har ett färdigt manus bör du vända dig till en lektör. Hen ger dig tips och råd om vad som behöver förbättras och hur du gör det. Om du gör det har du en bättre chans att få ditt manus antaget av ett förlag.

Utveckla ditt skrivande gör du tillsammans med andra

Kursdeltagare skriver vid sina bord

Bästa sättet att blir bättre på att skriva är att låta andra läsa det du skriver. Jo, jag vet att det kan vara jobbigt. Men med hjälp av andra får du veta vad som är bra och vad som kan bli bättre i din text, och hur du kan göra det.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Skrivtipsen Så läser du för att skriva bättre, del 1 och Så läser du för att skriva bättre, del 2.

Fler skrivtips

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×