Hoppa till innehåll

Samarbeta och dela på kunskap

Samarbeta och dela på kunskap

Samarbeta och dela på kunskap är något jag lärt mig genom åren som författare och egenutgivare. Varför ska var och en av oss uppfinna samma hjul igen? Nej, det finns det ingen orsak till. Det är bättre att dela med dig av din egen kunskap för att kunna ta del av andras. Det sparar tid, pengar och gör att slutresultatet oftast blir bättre.

Författargrupper

Nu för tiden har många forum och community flyttat in på Facebook och i andra sociala medier. Författare på Facebook har många tusentals medlemmar som tillsammans sitter inne med en massa kunskap som kan hjälpa dig att lösa problem och komma vidare i din text. Där finns många som gärna delar med sig av sin kunskap om det mesta som rör ett författarskap. Du kan också dela din glädje med oss andra där när du firar dina delmål i resan att få din bok utgiven och när den kommit ut.

Grupper för poeter

Poeter

Det finns många grupper på Facebook för oss poeter t.ex. Poesirum och Poeter på Facebook. Där lägger många upp egna dikter och får kommentarer. Vill du ha mer konkret hjälp kan Poeter.se, en av de få community som överlevt, vara ett alternativ. Där kan du be om hjälp och få synpunkter innan du låter alla få läsa.

SkrivarSidans Facebookgrupp

I vår egen Facebookgrupp SkrivarSidans skrivgrupp kan du ställa frågor om skrivande i alla genrer eller tips på var du kan få hjälp. Där är devisen Samarbeta och dela på kunskap.

Egenutgivargrupper

Egenutgivare

Att ge ut din egen bok kan nästan kännas som en omöjlighet. Du behöver massor av kunskap och ofta köpa olika tjänster för att t.ex. få ett omslag till din bok som tilltalar läsarna. Vilken tur att det finns föreningar och Facebookgrupper där du kan få hjälp med det mesta. Utan det stöd du förhoppningsvis finner där kan din resa mot att få hålla din egna bok i handen blir onödigt lång och inte minst dyr.

Samarbeta och dela på kunskap

Egenutgivare på Facebook är en grupp du kan bli medlem i och Egenutgivare.se är en intresseorganisation för alls om själva ger ut sina böcker.

Specialister

Specialister

Dessutom finns det olika grupper, hemsidor, bloggar, förtag och intressegrupper som är specialister på de olika delarna tillverkningen och utgivning av din bok. Du kan säkert tips på länkar i Facebookgruppen och av Egenutgivare.

SkrivarSidan skrivtips

SkrivarSidan är också fylld med tips för dig som skriver och ger ut din egen bok. Kom ihåg att samarbeta och dela på kunskap och hjälpa andra när du kan.

Fler skrivtips och skrivövningar

Tips

Jag har också skrivtips och skrivövningar i författarbloggen Min plats bland orden.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Krönikorna Skrivandet kan vara lekfullt och Glöm alla skrivtips.

Fler skrivtips

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Samarbeta och dela på kunskap är ett skrivtips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×