Din första text

Din första text. Här får du tips på hur du får till den. Eftersom det kan vara svårt att komma igång kan du försöka med att lura dig själv.

Vänta inte på inspiration

Övningen också hjälpa dig som har fått skrivblockering eller skrivkramp som det tidigare kallades.

Har du några första ord att utgå ifrån brukar det sedan kunna rinna till och fortsätta av sig själv. Om du ska vänta på den gudomliga inspirationen får du kanske vänta förgäves.

Din första text, övning:

Skriv ner ett namn, ett yrke, en stad, en årstid och en konflikt. Skriv sedan en berättelse där dessa ingår på minst en sida, ca. 2 500 tecken inklusive mellanslag, och högst tre i ditt ordbehandlingsprogram. Skriv utan att tänka på hur du skriver, strunta i rättstavning och grammatik. Nu gäller det att du släpper loss fantasin och får ner din berättelse. Redigeringen kan du vänta med till om en vecka.

© Iréne S Räisänen

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Läs också

Läs gärna 3 sätt att skriva en inledning, Kan alla lära sig att författa? och titta på videon 3 sätta att inleda din berättelse.

Fler skrivtips
Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


SkrivarSidan
×