Hoppa till innehåll

Skriv en prosadikt om våren

Skriv en prosadikt om våren

Många unga poeter har på ett naturligt sätt tagit till sig prosadikten. De skriver med självklarhet dikter som inte är rabrytna men som innehåller lyriska och poetiska element. Testa själv i övningen Skriv en prosadikt om våren.

AI om prosadikt

En prosadikt är en form av lyrik som avviker från den traditionella poesins struktur genom att den inte använder sig av versmått eller rim. Istället är den skriven i prosaform, vilket innebär att den följer naturliga talspråksmönster.

Trots sin prosaform använder prosadikten ofta poetiska tekniker som metaforer, symboler och känsloladdat språk för att framkalla känslor och skapa bilder hos dina läsare, på liknande sätt som traditionella dikter.

Prosadikten tillåter dig stor flexibilitet att utforska komplexa idéer och känslor utan att vara bunden av poesins mer rigorösa strukturer.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Skriv en prosadikt om våren, övning:

Skriv en prosadikt som utforskar förvandlingen under våren. Du kan fokusera på symboliska element som knoppar som slår ut, fåglar som återvänder från sin migration eller människors egna personliga förändringar inspirerade av vårens energi. Högst 250 ord.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Gör också övningarna

Händer på tangentbord

Skriv en dikt till ditt 17-åriga jag, 3 övningar skriva Vårtal, läs prosadikten Som i somras, se diktvideon Vilken färg har döden? och läs skrivtipset Vanliga versmått.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Skriv en prosadikt om våren är en skrivövning.

2 kommentarer till “Skriv en prosadikt om våren”

  1. En tidig morgon i april kom våren. Den smet in i mitt bröst och lyfte mig från jorden. Jag svävade omkring en stund tills jag såg en gul maskros lysa i gräsmattan. Här ligger jag nu, lite fuktig och kall, omgiven av vårens och livets ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×