Skriv en aforism

Skriv en aforism

Uppdaterad 8 mars 2023

Skriv en aforism om att duga till, tillhörighet eller värme. En aforism är en tanke, ett kort och kärnfullt uttryck. Något som får dig att tänka till.

Exempel på aforism

Ett exempel: ”Bättre följa svalans flykt än nätets undanflykter” som jag skrev för några år sedan.

Skriv en aforism, övning:

En vers med högst två rader som kan rimma eller inte.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läs också

Läs gärna om aforismsamlingen Dygnet och gör övningarna Skriv en dikt på blankvers om din idol, Orimmad dikt om februari, Skriv en dikt till om 8 mars och Skriv en dagboksdikt.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

13 reaktioner på ”Skriv en aforism”

  1. STOOORT VARRRMT TACKKK för Heder och Ära, bästa Iréne Svensson Räisänen!!! / Förlåååt ”HafsprllrJönsen: Fulländningen glömde jag, så här skall den vara

   Varje problem bär sin egen lösnings
   Förvaringsbox.

 1. Vill eller vågar man inte se, genomlysa ett problem hittas inte dess logiska lösning.

  Exempel: Klimatförändringen, den av mänskligheten själv skapad, nu hotar mänskligheten och allt levande på Jorden, (livets enda chans till fortsatt leverne) bemöts av alla svenska politiker (utom av Miljöpartiet, som vågat genomlysa här aktuellt livshotande, fasaväckande problems P R O B L E M, och insett att Livsstilsbyte är akut nödvändigt) med svar, å orosfrågor, relativt Klimathotet, ifrån tilltänkta Väljare inför kommande VAL: Vi måste öka BNP så mycket vi kan och finslipa teknik så löser vi också detta problem, Klimatförändringen. I dessa politikers hjärnor är cellerna låsta vid PENNINGENS tydligt för dem, Heliga betydelse inför ALLA problelösningar.Denna, deras huvudlösa inställning är just ORSAKEN till just Klimathotet. Varför? Därför: Jorden är en absolut Begränsning, som naturligt nog inte rymmer en Obegränsning, oavsett form, lika lite som en liten spelkula kan rymma en Fotboll.

  En exponentiellt växande BNP världen över KRÄVER, är helt OMÖJLIG utan i exakt samma takt exponentiellt växande destruktion av jordens Symbios, allt levandes FÖRUTSÄTTNING, som vi alla vet!

  Därför har vi det som vi nu har det, ORSAKEN till växande oro; som spädes på av de ovannämnda politikernas : Med växande BNP och slipade
  tekniker löser vi Klimatförändringarna. Alltås: Mer av den ORSAK som skapat alla problems P R O B L E M! TROVÄRDIGT?

  1. Jag misstänker att den här hamnat fel, Sven-Erik. Det åsido tycker jag du har en viktigt poäng här: Problemen som är orsaken måste angripas. Själv är jag rädd för att den politiska viljan inte finns här i Sverige eller i övriga världen för att det ska ske.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen