Skriv en aforism

Skriv en aforism om att duga till, tillhörighet eller värme. En aforism är en tanke, ett kort och kärnfullt uttryck. Något som får dig att tänka till. Ett exempel: ”Bättre följa svalans flykt än nätets undanflykter” som undertecknat skrivit.

En vers med högst två rader som kan rimma eller vara orimmad.

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar!

Jag ger respons på kommentarer i mån av tid.

© Iréne S Räisänen

Fler skrivövningar

 

Skriv en aforism ÄR EN SKRIVÖVNING.

13 tankar på “Skriv en aforism”

 1. Vill eller vågar man inte se, genomlysa ett problem hittas inte dess logiska lösning.

  Exempel: Klimatförändringen, den av mänskligheten själv skapad, nu hotar mänskligheten och allt levande på Jorden, (livets enda chans till fortsatt leverne) bemöts av alla svenska politiker (utom av Miljöpartiet, som vågat genomlysa här aktuellt livshotande, fasaväckande problems P R O B L E M, och insett att Livsstilsbyte är akut nödvändigt) med svar, å orosfrågor, relativt Klimathotet, ifrån tilltänkta Väljare inför kommande VAL: Vi måste öka BNP så mycket vi kan och finslipa teknik så löser vi också detta problem, Klimatförändringen. I dessa politikers hjärnor är cellerna låsta vid PENNINGENS tydligt för dem, Heliga betydelse inför ALLA problelösningar.Denna, deras huvudlösa inställning är just ORSAKEN till just Klimathotet. Varför? Därför: Jorden är en absolut Begränsning, som naturligt nog inte rymmer en Obegränsning, oavsett form, lika lite som en liten spelkula kan rymma en Fotboll.

  En exponentiellt växande BNP världen över KRÄVER, är helt OMÖJLIG utan i exakt samma takt exponentiellt växande destruktion av jordens Symbios, allt levandes FÖRUTSÄTTNING, som vi alla vet!

  Därför har vi det som vi nu har det, ORSAKEN till växande oro; som spädes på av de ovannämnda politikernas : Med växande BNP och slipade
  tekniker löser vi Klimatförändringarna. Alltås: Mer av den ORSAK som skapat alla problems P R O B L E M! TROVÄRDIGT?

  Svara
  • Jag misstänker att den här hamnat fel, Sven-Erik. Det åsido tycker jag du har en viktigt poäng här: Problemen som är orsaken måste angripas. Själv är jag rädd för att den politiska viljan inte finns här i Sverige eller i övriga världen för att det ska ske.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest