Hoppa till innehåll

SkrivarSidan som uppslagsbok

SkrivarSidan som uppslagsbok

SkrivarSidan som uppslagsbok har jag fått höra att många lärare och skribenter använder.Andra säger att de hänvisar till den här sajten när elever och deltagare i skrivarkurser har frågor om skrivandet. Det gör mig glad och inte så lite stolt.

Det har inte varit en medveten strategi, något jag stävat efter. Att det visar sig att mina skrivtips stäcker sig runt om i landet och även utomlands är kul.

Pedagog utan att vara det

Pedagog

Jag har alltid tyckt om att dela med mig av det jag lärt mig under livet. Om det hjälper andra blir jag glad. Gång på gång har jag fått höra att jag är pedagogiskt. Vilket är något jag inte heller tänkt medvetet på. För jag är ju inte utbildad utan självlärd när det gäller att lära ut. Fast jag har behörighet att undervisa från lågstadiet till gymnasiet. Men det har jag aldrig gjort.

Pedagogiskt upplagda kurser

Kurser

Många av mina kursdeltagare tycker att mina skrivarkurser är pedagogiskt upplagda. Några få har tyckt att upplägget inte passar dem. Att de inte fått ut något av en kurs de gått. Jag är glad att de känt att det är OK att framföra det till mig.

Feedbacken hjälper mig att förbättra kurserna.

Mina kurser har blivit så populära att kursomgångarna snabbt fylls på och kön att få en plats är lång.

Att hålla SkrivarSidan levande är tidskrävande

Webbansvarig

Nu när jag slagit mig för bröstet ett tag så vill jag påpeka att det tar tid att hålla SkrivarSidan vid liv. Det gäller att jag är på tå för att säkerheten ska fungera. Att jag hela tiden håller mig uppdaterad om nyheter inom tekniken bakom sajten. Något jag tycker är roligt men det är som skrivet tidskrävande.

Att låta SkrivarSidan bli en kyrkogård är inte aktuellt så länge jag har lust och ork att fortsätta.

Skrivtipsen och övningarna ska bli en bok

Bok

Jag planerar att samla ihop alla skrivtips och övningar som finns på sajten till en bok. Något jag hoppas kunna påbörja i slutet på nästa år. På så sätt kommer de att finnas kvar länge efter att SkrivarSidan och jag inte längre finns kvar.

Diktskolan, övningar och annat jag skrivit om poesi finns i SkrivarSidans diktskola. Boken finns i papper och som e-bok.

SkrivarSidan som uppslagsbok: Tipsa mig

Tipsa

Jag behöver få veta vad du vill att jag ska skriva. Det ska vara sådant som inte redan finns här på sajten så använd sökfunktionen innan du mailar mig.

SkrivarSidan som uppslagsbok hoppas jag du ska ha användning av även i fortsättningen.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Krönikorna Året 2023 på SkrivarSidan, 20 år om att skriva , SkrivarSidan firar 25 år, Skrivåret 2021 och Dags att summera 2022.

Fler krönikor 

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


SkrivarSidan som uppslagsbok är en krönika.

2 kommentarer till “SkrivarSidan som uppslagsbok”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×