Publicera på Amazon - del 2

Publicera på Amazon – del 2

Uppdaterad 15 december 2021

Publicera på Amazon – del 2. Vid det här laget hade jag en pdf-fil av bokmanuset och bokomslaget och det var nu dags att äntligen publicera boken på Amazon.

ladda upp bokomslag och manus

Man registrerar sig på det Amazon-anknutna createspace.com och följer instruktionerna, fyller i deras formulär online för att de lagenligt ska kunna betala royalties för försäljningen direkt till ditt bankkonto i Sverige. Inga fysiska papper behövs, allt sker direkt i datorn. Därefter är det bara att lägga upp en bokbeskrivning, placera den i en passande kategori, välja pris på boken, och så vidare, och till sist ladda upp bokomslag och manus i form av pdf-filer. Filerna kontrolleras automatiskt att de är i korrekt format, ej innehåller stavfel, eller bilder som inte är tillräckligt högupplösta, och så vidare.

testexemplar

Efter att du justerat eventuella brister skickar du slutligen in filerna för en manuell kontroll av Amazon-personalen och du får besked inom tjugofyra timmar. Förutsatt att filerna är korrekta kan du nu beställa ett fysiskt testexemplar som skickas hem till dig.

Testexemplaret anländer och du håller för första gången i din egen bok. Om testexemplaret är klanderfritt kan du godkänna boken och den läggs upp till försäljning via din Amazon author page på Amazon. På createspace.com har du redan angett till vilka priser och genom vilka av Amazons distributionskanaler boken ska säljas.

Publicera på Amazon - del 2
Stefan Loås privata arbetsplats

E-bok

Direkt på Amazon createspace.com kan du omvandla ditt bokmanus till en e-bokversion. För att få extra kvalitet på e-boken valde jag dock att låta en programmerare på fiverr.com göra en mer högkvalitativ e-bok; dels i Kindle-format (avsedd för Amazons e-boksläsare) dels i ePub-format (avsedd för svenska läsare). Detta kostade runt 800 kr.

Publicera på Amazon – del 2, lägga upp e-boken

Sen var det bara att lägga upp e-boken till försäljning på Amazon kindle.

Kvar återstår den roligaste biten: marknadsföringen! Att synas, få uppskattning och kontakt med folk. Se mitt nästa blogginlägg.

© Stefan Loå

Ps Kontakta mig om ni vill ha tips på specifika personer som utför de olika momenten i publiceringen till en mycket förmånlig kostnad.

Läs också Hur en bok förändrade världen, Marknadsför din bok on-line, Publicera på Amazon – del 1 och Publicera på Amazon – del 3.

Fler inlägg i gästbloggen

Publicera på Amazon – del 2 är ett inlägg i gästbloggen.

2 reaktioner på ”Publicera på Amazon – del 2”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top