5 skrivtips från Stephen King

5 skrivtips från Stephen King

5 skrivtips från Stephen King: Det finns en uppsjö av skrivhandböcker därute som försöker komma med tips på hur du kan utveckla ditt skrivande. Vissa försöker sälja en idyll av författarlivet och försöker få läsaren att känna sig inspirerad och speciell. Medan andra konkretiserar skrivandet och försöker reflektera verkligheten. Stephen King är en av de senare som har en ganska hård ton, men soppar inget under mattan.

Läs mer

Först nu vågar jag kalla mig författare

Först nu vågar jag kalla mig författare
Författaren Charlotte Ekbom

Först nu vågar jag kalla mig författare. När jag var 30 år bestämde jag mig. Jag sa till mig själv att innan jag fyller 40 år skulle jag på något sätt ge ut min första bok. Skrivandet hade funnits med mig hela livet och att få bli utgiven var min självklara dröm. Fyra år senare, när jag var 34 år, blev mitt första manus antaget på det lilla oberoende förlaget Bokstaven 18.

Läs mer

Hur jag fick kontrakt på min debutroman.

Hur jag fick kontrakt på min debutroman

Hur jag fick kontrakt på min debutroman. Det är osannolikt! Det händer aldrig. Och i den mån det ändå händer, så händer det aldrig mig. Ändå sitter jag här med mitt bokkontrakt för min debutroman och har inte skrivit en bokstav än. Det är så osannolikt att det rent statistiskt nog inte ens händer på riktigt.

Läs mer

Pin It on Pinterest