Hoppa till innehåll

Hur en bok förändrade världen

  Hur en bok förändrade världen

  Hur en bok förändrade världen. Först var det examen i nationalekonomi och karriär på FN i New York, sen rörde någonting onämnbart vid mig. Det var en bok som stack ut i hyllan i Lunds stadsbibliotek: Resan till Ixtlan av Carlos Castaneda. Sen förändrades livet för all framtid.

  Jag öppnade boken och sjönk hypnotiserad ner i lässoffan. Absorberade texter fyllda med magisk poesi; texter som förändrat tusentals liv. Poesin viskade om urtida förmågor inom oss och hur dessa gått förlorade i vår tids rationella mytologi.

  Legat begravt

  Begravd

  Boken får mig att inse någonting djupt ordlöst i mig som legat begravt sedan urminnes tider. Trots att tiden inte riktigt finns. Boken bidrog till en världsomfattande rörelse, en föregångare till den mer naiva New Age- vågen som sen följde.

  Hur skapar man en så kraftfull bok?

  Hur skapar man en så kraftfull bok? Berättelserna är enkelt uppbyggda, språket likaså, men det finns en ständigt smygande känsla som löper genom texten. Denna känsla viskar att det finns någonting ofattbart i oss och i själva existensen. Vilket får läsaren att utforska det okända, ja rentav förändra sitt liv för all framtid. Se igenom våra verklighetslagar.

  Stor kraft och djupa insikter

  Insikter

  Det finns en stor kraft och djupa insikter i författaren. En stark ande som överförs från författare till läsare, där han genom orden når det… ordlösa. Däri ligger Castanedas magi.

  Castanedas

  Hans berättarkonst fick mig att lämna en internationell karriär, plocka fram några målarpenslar och uttrycka magi och skönhet genom konsten (se nedan) och jag rentav skapade en Facebooksida som heter just Magic & Beauty.

  Hur en bok förändrade världen på det mest subtila sätt

  Bok

  På det sättet fortsätter Castanedas ande att sprida sig genom människor – via bloggar, böcker och sociala media – och förändrar världen på de mest subtila sätt.

  © Stefan Loå

  Gästblogg

  Gästblogginläggen Publicera på Amazon – del 1, 5 skrivtips från Stephen King och Vissa böcker är viktigare än andra.

  Mer i Gästbloggen

  Hur en bok förändrade världen är ett inlägg i gästbloggen.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×