Du måste ha en plan för egenutgivning

Du måste ha en plan för egenutgivning.

Hej! Jag heter Snövit Janson och ska gästblogga här på SkrivarSidan. Tack för det Iréne, det ska bli så kul! Mitt ämne kommer att vara egenutgivning. Jag har gett ut Sverige, juggarna och jag via Publit, en lärorik och fantastisk resa. Min förhoppning är att kunna ge dig konkreta tips genom att berätta hur jag gjorde.

Låt oss ta det från början

Jag har alltid gillat att skriva. Att få ner bra berättelser på papper har varit lustfyllda upplevelser genom hela min skoltid. Någonstans efter gymnasiet kom utbildning, jobb, man, familj i min väg. Jag skrev visserligen yrkesmässigt men det var inte samma sak som att skriva berättelser. När jag så drabbades av yttre händelser som jag inte kunde påverka utlöstes en identitetskris inom mig. Till slut skrek den, beordrade mig att få komma ut i en berättelse. Min berättelse.

Vilken är din berättelse?

Har du tänkt igenom vad du vill berätta? Har du lagt upp en plan för hur den ska bli skriven? Hur den ska bli utgiven ifall förlagen refuserar dig? Under min intensiva skrivperiod jobbade jag samtidigt heltid, hade två barn i skolåldern som behövde hämtas och lämnas på olika aktiviteter utanför skoltid. Det skulle handlas, städas, lagas mat, läxhjälpas. Hur fick jag till det? Genom att ha en plan och genom att min man tog huvudansvaret för hemmet.

Du måste ha en plan för egenutgivning får du veta mer om i nästa inlägg

I mitt nästa inlägg berättar jag om hur jag la upp min plan och sedan följde den tills boken var klar och utgiven.

© Snövit Janson

Läs också Vellum för dig som ger ut dina böcker själv, Tips inför din egenutgivning och 5 tips om publicering.

Fler gästblogginlägg

Du måste ha en plan för egenutgivning är ett inlägg i Gästbloggen.

6 svar på ”Du måste ha en plan för egenutgivning”

  1. Vad inspirerande att läsa om hur du – trots en minst sagt hektisk vardag – lyckades följa dina författardrömmar. Det ska bli väldigt intressant att läsa mer från dig!

    Med vänlig hälsning, Angelica

    Svara
  2. Bästa Snövit, intressant läsning. Jag är som du egenutgivare och arbetar också med Publit som jag har en bra relation med. Jag skall anmäla mig som gästbloggare och hoppas att mina erfarenheter som skribent kan inspirera andra samt att jag själv kan läsa om och lära från era vedermödor.
    Hälsningar från Lars Hansare, som släpper sin nya roman den 22 november. Mer om den i mitt första inlägg.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This