en_plan

Hej! Jag heter Snövit Janson och ska gästblogga här på SkrivarSidan. Tack för det Iréne, det ska bli så kul! Mitt ämne kommer att vara egenutgivning. Jag har gett ut Sverige, juggarna och jag via Publit, en lärorik och fantastisk resa. Min förhoppning är att kunna ge dig konkreta tips genom att berätta hur jag gjorde.

Låt oss ta det från början. Jag har alltid gillat att skriva. Att få ner bra berättelser på papper har varit lustfyllda upplevelser genom hela min skoltid. Någonstans efter gymnasiet kom utbildning, jobb, man, familj i min väg. Jag skrev visserligen yrkesmässigt men det var inte samma sak som att skriva berättelser. När jag så drabbades av yttre händelser som jag inte kunde påverka utlöstes en identitetskris inom mig. Till slut skrek den, beordrade mig att få komma ut i en berättelse. Min berättelse.

Vilken är din berättelse? Har du tänkt igenom vad du vill berätta? Har du lagt upp en plan för hur den ska bli skriven? Hur den ska bli utgiven ifall förlagen refuserar dig? Under min intensiva skrivperiod jobbade jag samtidigt heltid, hade två barn i skolåldern som behövde hämtas och lämnas på olika aktiviteter utanför skoltid. Det skulle handlas, städas, lagas mat, läxhjälpas. Hur fick jag till det? Genom att ha en plan och genom att min man tog huvudansvaret för hemmet.

I mitt nästa inlägg berättar jag om hur jag la upp min plan och sedan följde den tills boken var klar och utgiven.

© Snövit Janson

Fler gästblogginlägg