Bride Persson

Bride Persson Fem frågor

Uppdaterad 24 april 2023

Bride Persson (f. 1988) växte upp i Höga Kusten, och har numera bytt norrsken och norrländska skogar mot bubbel och Franska Rivieran. Hon har arbetat ombord några av världens mest kända och prestigefulla yachter, och tituleras Head of House. Ur ett spännande insiderperspektiv skildrar Bride hemligheterna och livet bakom kulisserna ombord superyachts bland miljardärer och världseliten i en serie spänningsromaner.

1. När och hur började du skriva? 

Den kreativa ådran har alltid funnits där och som barn gav det uttryck i bland annat egentillverkade tidningar och sagoböcker fyllda till brädden. Jag har alltid haft nära till pennan och en närmast outtömlig fantasi. Som barn läste jag allt som mina systrar läste, och fastnade särskilt för B. Wahlströms ”Tvillingarna” och ”Kitty”.Min debutbok ”Rödlistad” är den första romanen jag skrivit, och fler blir det! Jag skrev den ombord en yacht, och det är fortfarande där jag skriver allra bäst. Det är något visst med att bo i den miljö storyn utspelar sig.

2. Varför blev din debutbok en spänningsroman?

Rödlistad omslaget

Miljön där boken utspelar sig har mycket spänning i sig. Jag arbetar till vardags som stewardess ombord på superyachts och insåg snabbt hur mycket som gömmer sig bakom kulisserna i de här lyxiga miljöerna, och plötsligt föll allt på plats. Design, gäster, omgivning, mystik, lyx, och drama. Någon måste skriva om den här miljön. Den ”någon” råkade bli jag själv… 

Tro mig när jag säger att den här storyn och miljön är som klippt och skuret för en spännande deckarserie!

3. Du är debutant. Hur har vägen till utgivning varit?

Nervös och oviss. Jag kommer fortfarande ihåg hur mina händer skakade när jag tryckte på ”skicka” efter att ha skräddarsytt följebrev och presentation till utvalda svenska förlag. Refuseringar kom in, men jag fick även mitt efterlängtade ”ja”, och efter signerat kontrakt har det varit en lång väntan. 

Förlag

Jag hade ingen aning att väntetiderna från antagning till publicerad bok var så långa! Jag skrev bokkontrakt i september 2021 och boken publiceras under 2023. Eftersom jag redan från början haft klart för mig att det är en deckarserie jag ska skriva har jag som tur är kunnat spendera tiden genom att skriva på uppföljaren.

4. Har du en blogg, Facebooksida, Instagramkonto eller annat där läsarna kan följa dig?

Jag har inte hunnit fixa hemsida än, det kommer. Till dess finns jag på Instagram som bridepersson.

5. Till sist, vad är ditt bästa skrivtips?

Skrivtips

Ha tålamod. Allt, precis allt i skrivprocessen tar så mycket längre tid än man först tror. Hitta en tid som du trivs med, och skriv samma tid varje dag. Min mest produktiva skrivtid är innan jobbet, gärna i anslutning med en promenad innan eller efter. 

Rutiner är viktigt, annars är det lätt att skrivandet skjuts upp en dag, och sedan två… och en vecka. Alla ord räknas, så skriv, skriv, skriv och sätt upp mål. När jag kör fast i skrivandet brukar jag i stället läsa om andra författare. Läsa baksidestexter på böcker jag gillar, leta inspiration till framsida till min kommande bok. Det finns mycket inspiration att hämta överallt! Och du, underskatta inte vad traditionell people watching under en timme eller två på ett lokalt café kan göra för din story och skrivande.

Bride Persson, utgivning:

Rödlistat, del 1 i deckarserien ”Välkommen Ombord”, spänningsroman, Ekström & Garay  (2023)

Du kan köpa Brides bok hos de vanligaste internetbokhandlarna som t.ex. Adlibris.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Läs också

Läs gärnaLeandra Caldarulo Fem frågor, Bernt-Olof Andersson, Angela Rizzo Fem frågor och Vill du vara med i SkrivarSidans intervjuserie?

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

webbansvarig

Drivit SkrivarSidan sedan 1999. Hon har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Har författarbloggen Poeten.se och Poetpodden. Iréne gör också hemsidor och bloggar till författare/poeter.

1 reaktion på ”Bride Persson Fem frågor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen