100 ord om litteraturpriser

100 ord om litteraturpriser

100 ord om litteraturpriser är den nya skrivutmaningen. Igår, 10/10, tilldelades två författare Nobelpriset i litteratur. Åsikterna om priserna gick till rätt författar eller inte går som vanligt isär. Vad tycker du? Kan en kommitté av litterär bevandrade bestämma vad som är värt att prisas eller inte inom litteratur? Dela gärna med dig i en kommentar hur du tänker.

Läs mer

Tanka om bokstäver

Tanka om bokstäver

Tanka om bokstäver, det är nya skrivutmaningen. För mig som är dyslektiker är bokstäver opålitliga. De hoppar runt, gömmer sig och vill inte skriva sig som jag önskar. Samtidigt formare de ord som hjälper mig att uttrycka mig och låter mig vara kreativ. Hur tänker du runt bokstäver? Dela med av dina funderingar i en femradig tankadikt!

Läs mer

100 ord om vapen

100 ord om vapen

100 ord om vapen är den nya skrivutmaningen. Det är mycket prat om skjutningar, sprängningar och vapen. Vad är din inställning till vapen? Dela gärna med dig i en kommentar hur du tänker.

Läs mer

Skriv haiku om september

Skriv haiku om september

Skriv en haiku om september, det är den nya skrivutmaningen. Sommaren är slut för i år och hösten är här. Mörkret tar över allt mer, luften blir kyligare och naturen börjar byta färger. Älskar eller hatar du den första höstmånaden? Dela med dig i en kommentar.

Läs mer

100 ord om YouTube

100 ord om YouTube

100 ord om YouTube är den ny skrivutmaningen. Jaha, varför just det ämnet/temat undrar du? Jo, för att jag tycker det är intressant att höra vad du tycker om den här videokolossen. Hänger du mycket där? Kollar video? Vilka videor? Följer du olika kanaler? YouTubers? Använder du den, som jag och många andra, som sökmotor? Tycker du YouTube är överreklamerat? Hittar du inget där som intresserar dig? Om du instämmer i det sista så har jag startar en YouTube-kanal om skrivandet i alla former och med mina diktvideor. Kolla in Min plats bland orden:  https://www.youtube.com/channel/UC77XxBnRZt45IAV9FtrTdXw

Läs mer

Tanka om nystart

Tanka om nystart

Tanka om nystart, det är nya skrivutmaningen. Semestern är slut, skolorna startar och hösten tar över sommaren. Då kan det kännas som att allt börjar om igen eller som en ny start. Kanske börjar du ett nytt jobb? Börjar skriva på en ny bok? Startar en utbildning eller ett förtag? Eller så är det något mindre men ändå lika viktigt. Dela med av dina funderingar i en femgradig tankadikt!

Läs mer

Pin It on Pinterest