Hoppa till innehåll

Skriv en septemberdikt

  Skriv en septemberdikt

  Sällan visar sig kontraster så tydligt som på hösten. Använd dig av dessa i skrivövningen Skriv en septemberdikt.

  Höstens kontraster

  Ljus och mörker

  Höstens kontraster är sällan så tydliga som då temperaturen kyls ner och löven färgas i varma nyanser. I skrivövningen ”Skriv en septemberdikt” kan du utforska dessa kontraster och fånga övergången från sommar till höst.

  Höstens morgnar, då dimman lägger sig över landskapet och solen kastar sina första mjuka strålar på den daggfuktiga marken. Samtidigt som dagarna blir kortare och kvällarna blir mörkare, förbereder sig naturen för vila. Trädens löv sprakar i olika nyanser av guld och rött, som en sista färgexplosion innan vintern tar över. I skrivövningen kan du utforska den balansen mellan det förgängliga och det eviga, mellan ljuset och skuggorna, och skapa en dikt som fångar höstens kontraster på ett unikt och personligt sätt.

  Skriv en septemberdikt, övning:

  Skriv en dikt om t.ex. kontrasterna ljus och mörker eller någon annan av september motsägelser. Högst fem verser med högst sju rader i varje. Tips: Ta upp en kontrast per vers.

  Dela med dig

  Dela

  Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

  © Iréne S Räisänen

  Läs också

  Gör skrivövningarna Kontraster i en dikt och Kontraster blir humor.

  Fler skrivövningar

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Skriv en septemberdikt en skrivövning.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×