Skriv en septemberdikt

Sällan visar sig kontraster så tydligt som på hösten. Använd dig av dessa i skrivövningen Skriv en septemberdikt.

Höstens kontraster

Ljus och mörker

Höstens kontraster är sällan så tydliga som då temperaturen kyls ner och löven färgas i varma nyanser. I skrivövningen ”Skriv en septemberdikt” kan du utforska dessa kontraster och fånga övergången från sommar till höst.

Höstens morgnar, då dimman lägger sig över landskapet och solen kastar sina första mjuka strålar på den daggfuktiga marken. Samtidigt som dagarna blir kortare och kvällarna blir mörkare, förbereder sig naturen för vila. Trädens löv sprakar i olika nyanser av guld och rött, som en sista färgexplosion innan vintern tar över. I skrivövningen kan du utforska den balansen mellan det förgängliga och det eviga, mellan ljuset och skuggorna, och skapa en dikt som fångar höstens kontraster på ett unikt och personligt sätt.

Skriv en septemberdikt, övning:

Skriv en dikt om t.ex. kontrasterna ljus och mörker eller någon annan av september motsägelser. Högst fem verser med högst sju rader i varje. Tips: Ta upp en kontrast per vers.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Gör skrivövningarna Kontraster i en dikt och Kontraster blir humor.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Skriv en septemberdikt en skrivövning.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×