Hoppa till innehåll

Skriv en collagedikt

  Skriv en collagedikt

  En övning där du behöver tidningar, tidskrifter eller annan text på papper. Skriv en collagedikt är en skrivövning för dig som behöver en utmaning för att komma igång att dikta eller som vill utforska nya vägar in i din poesi.

  Collage enligt AI:

  En collagedikt är en typ av dikt som skapas genom att kombinera olika textfragment eller delar från olika källor för att skapa en sammanhängande och konstnärlig helhet. Liksom i konsten med collage, där olika bilder och material klipps och kombineras för att skapa en ny komposition, används samma princip i en collagedikt med ord och text. Det kan inkludera citat, utdrag från tidningar, böcker, eller andra textkällor för att skapa en mångfacetterad och ibland fragmenterad poetisk helhet.

  Collagedikter tillåter dig att experimentera med olika stilar, toner och teman genom att dra nytta av det varierade språket från olika källor. Det är en kreativ form av diktning som kan utforska olika idéer och perspektiv genom att sammanfoga text på ett sätt som bildar en ny och unik berättelse eller känslomässig upplevelse.

  ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text här ovan.

  Skriv en collagedikt, övning:

  Klipp ut ord eller fraser från tidningar, tidskrifter eller andra textkällor. Klistra sedan in dem på ett papper och använd dem som grund för din dikt. Hitta en röd tråd och utforska den. Max fem verser med fem trader i varje och den ska inte rimma.

  © Iréne S Räisänen

  Dela med dig

  Dela

  Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

  Gör också övningarna

  Händer på tangentbord

  Dikta med hjälp av ordkollage, Dikta till bilden ovanför och Skrivövningar för dig som diktar

  Fler skrivövningar

  Iréne Svensson Räisänen

  Iréne Svensson Räisänen
  webbansvarig

  Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


  Skriv en collagedikt är en skrivövning.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  SkrivarSidan
  ×