Hoppa till innehåll

Skriv dialog om avundsjuka

Skriv dialog om avundsjuka

Skriv dialog om avundsjuka är en skrivövning där du får träna på att skriva en kort dialog som kan ingå i en längre text till och exempel en novell eller ett kåseri. Tänk på att dialog inte enbart består av repliker staplade på varandra.

Skriv dialog om avundsjuka, övning:

Dialogen ska också innehålla inre dialog dvs. tankar och reaktioner på det som sägs. Dessutom bör personerna agera på ett sätt som för handlingen framåt. Max 2 5 000 tecken inklusive mellanslag.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Skrivtipsen Dialog, 5 tips på att skriva bättre dialog, titta på videon Dialog – Exempel och övning och gör övningarna Dialog mellan mörker och ljus och Skriv dialog om ett oväntat möte .

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Skriv dialog om avundsjuka är en skrivövning.

2 kommentarer till “Skriv dialog om avundsjuka”

  1. -Vad gör ni i jul då, kommer slälten hit?

    -Eh, nä vi är själva bara men…

    -A, ok. För vi ska ju ha julen i år. Så himla jobbigt. Allt som ska handlas, och sen så blir det ju till att bädda alla extrapengar. Men det blir jättemysigt med vår tradition att åka långfärdsskridskor tillsammans.

    -Ja det låter mysigt.

    -Ja, men god jul då, så ses vi nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×