Lär dig skriva dikter på 7 veckor

Lär dig skriva dikter på 7 veckor startar den 6 mars 2018.

Nu har du chans att på egen hand lära dig skriva dikter via e-post i min diktkurs på distans. OBS! Kursen är självstudier och utan handledare.

Du får sju kursbrev med teori, övningar och instuderingsfrågor. Jag skickar ett kursbrev i veckan. Studerar gör du i den takt du själv önskar.

Skapare av kursen mig är jag Iréne Svensson Räisänen författare. Jag har mångårig erfarenhet som ledare av skrivarkurser, bland annat inom Studiefrämjandet och sedan 1999 här på SkrivarSidan.

Du får tillgång till en Facebookgrupp där alla kursdeltagare kan lägga upp svar på övningarna och ge och få synpunkter. Jag svarar på frågor så snart jag hinner.

Anmäl dig senast 5 mars 2018.

Kursavgiften är 550 kr (inklusive allt). OBS! Avgiften ska betalas samtidigt som du anmäler dig.

OBS! Du måste vara minst 18 år för att delta och anmälan är bindande.

Anmälan till Lär dig skriva dikter på 7 veckor

Kursinnehåll:

1. Kom igång och dikta!

2. Metaforer, bildens betydelse i dikten

3. Rytm med hjälp av ord och stavelserim

4. Versmått

5. Ska en dikt förstås? Och hur läser man dikter?

6. Rimmad dikt

7. Hur kan jag bli publicerad?

Kursen är nästan densamma som den Diktkurs för nybörjare. Skillnaden är att du får ingen feedback från mig. Istället har du möjlighet att ställa frågor i en grupp på Facebook.

Om kursen:

”Upplägget är bra med ett kursbrev per vecka. Det gav mig en spark i baken så jag kom igång att göra övningarna.” tycker Sandra.

”Tack vare Irénes kurs har jag regelbundet börjar skriva dikter. Snart ska jag ge ut min första diktsamling!” säger Gustav.

”Kursen var verkligen över mina förväntningar! Jag hade t.ex. ingen aning om alla olika rimsätt och versmått det finns.” säger Hanna.

© Iréne S Räisänen

Fler kurser

Uppdaterad den 6 februari 2018.