Hoppa till innehåll

Towe Falk Fem frågor

Towe Falk

Towe Falk bor i Mora med tre barn och katt och jobbar som gymnasielärare. Hon är poet och romanförfattare, och håller även skrivkurser i kreativt skrivande.

1. Hur började du skriva och när?

Skrivmaskin

Jag började skriva på min pappas gamla skrivmaskin, en grå Facit… det blev många berättelser redan när jag var åtta-nio år. Sen gick jag skrivarkurs för Torgny Karnstedt när jag var 14 och efter det har jag skrivit. Jag har även hållit egna skrivkurser, den senaste nu i sommar på Mora Folkhögskola.

2. Du har tidigare skrivit en diktsamling och nu senast en kortroman. Vad tycker du är den största skillnaden mellan dessa genrer?

Bok

Den stora skillnaden – utifrån mina texter – är att dikterna kommer inifrån. Dikter beskriver oftare känsloperspektivet, samtidigt som de ger ett större utrymme för tolkningar. En roman, oavsett längd, kan berätta om skeenden på annat sätt. Jag gillar att röra mig mellan de båda genrerna för de kompletterar varandra.

3. Din kortroman heter ”Det syns på dem”. Vad handlar den om och hur fungerade samarbetet med Recito förlag?

Det syns på dem Omslag

”Det syns på dem” handlar om Lena och om Henrik, som lär känna varandra när Lena är student på en kurs som Henrik håller. De börjar en mailväxling om litteratur och populärkultur vid sidan av kursen och plötsligt blir saker mer komplicerade… Jag skulle säga att boken handlar om relationer mellan människor och hur de förändras så som människor förändras.

Mitt samarbete med Recito har varit smidigt och transparent. De är ju inget traditionellt bokförlag, men jag upplever att de är proffsiga och framför allt är deras utgivningsmodell tydlig. Och det uppskattar jag. Kommunikationen mellan författare och förlag sköts också på ett väldigt användarvänligt sätt.

4. Har du en blogg, Facebooksida, Instagramkonto eller annat där läsarna kan följa dig?

Man hittar mig på Facebook: Towe Falk, författare och på Instagram: ewotklaf.art.and.writing

5. Till sist Towe Falk, vad är ditt bästa skrivtips?

Skrivtips

Jag brukar rekommendera att alltid ha en anteckningsbok i handväskan, men jag vill nog faktiskt även tipsa om mobilens anteckningsfunktion. Idag har vi så gott som alltid telefonen med oss, och när det då dyker upp en fras, en mening eller en idé är det enkelt att skriva ner den.

Towe Falk, bibliografi:

Texter till tröst för oss vilsekomna, dikter, Ekström & Garay (2021)
Det syns på dem, kortroman, Recito Förlag (2023)

Du kan köpa Towe Falks böcker hos vanliga internetbokhandlare som Adlibris och Bokus.

© Iréne S Räisänen

Läs också

Intervjuerna Jessica Lincke, Kukkamariia Valtola Sjöberg, Gunvor Härenstam, Mathias Meyrell och Vill du vara med i SkrivarSidans intervjuserie?

Iréne Svensson Räisänen
webbansvarig

Administratör, författare och skapare av SkrivarSidan. Iréne har givit ut 5 diktsamlingarna, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och deltar i 40-talet antologier. Dessutom har hon skrivit radiopjäser, i kulturtidskrifter och tidningar. Hon har författarbloggen poeten.se.


Towe Falk är en författarintervju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SkrivarSidan
×